reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy muszę jechać do szpitala?

Kazimiera321

Zaciekawiona BB
Cześć :) wczoraj minął mi termin porodu, a dziś ruchy dziecka stały się dużo słabsze i rzadsze, co prawda czuje je ale jest inaczej niż zwykle przez co denerwuje się o malucha, nie mogę się skontaktować z lekarzem który nie poinformował mnie w ogóle co mam robić jeżeli nie urodzę w terminie. Wiem, że jeden dzień to jeszcze nic takiego ale martwią mnie te ruchy, od dwóch dni boli mnie głowa ogólnie moje samopoczucie jest słabe i mam wrażenie że ktoś mi paskiem obwiązał brzuch
Czy powinnam jechać do szpitala? Czy myślicie że zostanę na oddziale?

reklama
Jeżeli coś Cię martwi to jedź do szpitala. Lepiej o jeden raz za dużo niż miało by się coś stać. Mnie lekarz mówił, że jak minie termin, to mam jechać do szpitala, tam skontrolują co i jak i zadecydują czy zostanę czy wrócę do domu

@Kazimiera321 Powinnaś udać się do szpitala na KTG. Jeśli na badaniu wyjdzie cokolwiek niepokojącego, to zostawią Cię na oddziale. A jeśli wszytko ok, to wygonią do domu :) Powodzenia!

Jeżeli coś cię niepokoi to oczywiście szpital. Jeżeli chodzi o termin porodu, to ja musiałam co drugi dzień stawić się w gabinecie na ktg. Po tym jak i w pierwszej i drugiej ciąży minęło 7 dni od wyznaczonego terminu porodu dostawałam skierowanie do szpitala i tam przyjmowano mnie na oddział. Powodzenia 🙂

Jedź do szpitala, zapewnię zrobią KTG, ale nie martw się za bardzo - dzieci zazwyczaj ruszają się mniej jak poród się zbliża. Powodzenia :)

Do góry