reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Witam w upalny poranek:tak:
Bylam juz zrywac malinki na dworze i myslalam ze sie rozpuszcze,a jeszcze jestem opasana dwoma bandazami elastycznymi w pasie(zalecenie chirurga,bo jak Karole podnosze zeby szwy nie poszly),to juz calkiem fajnie....:-p
Widze ze spotkanko znow bylo...kurcze szkoda ze nie moglam,tzn.nie wiedzialam nawet,ale w lecie to i tak czasu brak na wsi zeby gdzies wyskoczyc....(przetwory,no i dzieciaki mi podrzucaja do pilnowania:baffled:,tak jak w zeszlym roku)a teraz jeszcze po operacji to 2 miechy Karoli nie moge nosic....wiec wakacje wogole mam z glowy:sorry2:
Ok,lece bo mala sie obudzila....
Milego dzionka zycze:tak::-)

reklama
ostatnio doszłam do wniosku że ekonomiczniej by było jakbym urodziła córeczkę mam tyle ciuszków po Gabi że już się w szafie nie mieszczą a i tak 1/2 już oddałam ;)
w razie czego porobie paczki i na allegro wystawię ;) bo przecież chłopca na różowo nie ubiorę :)
no chyba, że się pozamieniamy ;-)

Hej :)

Ledwo dycham. Maja od wczoraj u babci (moja mama ma parę dni urlopu a to niebywała rzadkość!) więc korzystam i robię poważne odgruzowanie domu bo od poniedziałku tłoczno znowu u mnie będzie (najazdy, zjazdy, przyjazdy ;))
Magda ja jest bez Mai grzeczna tak,że nie do poznania! Pięknie się bawi, nie marudzi, żyć nie umierać. Już zapomniałam jak to jest mieć tylko jedno dziecko: LUZ :) :tak:

Sunday, z tego co czytałam to bierzesz tabletki więc test raczej musiał być nagatywny ;) (chociaż znam śliczną dziewczynkę poczętą pomimo prawidłowego przyjmowania tabletek przez rodzicielkę ;))
Daj znać po wizycie, trzymam kciuki żeby ból przeszedł.

Fogia :) Jak się czuje Filip? Co z rączką? Napisz coś, kochana.

Skorzystam z tego,że Magda taka wyciszona i spróbuje ją położyć i dalej do roboty. Mogłabym tak przez 24 godziny na dobę i ciągle coś nowego, ludzie.... :)

witam piątkowo i szybciutko

u nas nocka kiepska, nie dość że H poszedł późno spać to jeszcze pobudki co godzinę miałam:wściekła/y: do tego wstał o 6.30 wyspany:szok::wściekła/y: mieliśmy na plac wyjść, ale przyjechał dziadek z babcią i dziadek rzucił stówkę:-) to mama pojechała do Reala na zakupy, pokupiłam mu parę rzeczy i traktor, no wiecie jak się dziecko ucieszyło, chodził cały czas z tym traktorem, nikomu nie chciał dać, ba nawet śpi teraz z nim, trzy razy próbowałam mu zabrać to się budził:szok:

a mnie coś głowa boli, wypiłam kawkę ale nie pomogła:no: a na obiad to chyba mielone dzisiaj będą:tak:

a jutro chyba się na wieś do babci (prababci:-)) wybierzemy, zapowiadają upały to może by basen wziąć, i pasowało by siostrę w końcu odwiedzić:-)

madzia
jak my tydzień czasu wytrzymamy bez was na placu:szok:

sundey czekamy na wieści
misia, fornetka ja z H też miałam ten problem, że się rozkopywał, budziłam się po 10 razy w nocy i sprawdzałam, a do tego nie wiem jakby mocno spał jak tylko położyłam kołdrę na niego to zaraz się budził, kładłam go spać w pajacyku żeby nóżki były ubrane, albo w piżamce i skarpetki zakładałam i w końcu odpuściłam po paru razach rozkopie się to śpi bez niczego, no teraz to kładę go tylko w body z krótkim rękawem i pod kocykiem, a co do śpiworka to hmmm różnie z tym bywa H by się chyba mi wściekł jakby nie mógł sobie pofikać nogami, no u nas by się to nie sprawdziło, ale niektórzy sobie chwalą;-)
talia ja też gotowałam H od początku, jak tylko próbowałam pu podtknąć pod nos słoiczkowe obiadki od razu był w tył zwrot a jak na siłę próbowałam żeby spróbował chociaż to zaraz miał odruch wymiotny, ja robiłam zupki mniej więcej na oko, troszkę marchewki, kartofelka, pietruszka, kalafior, brokuł, buraczki ...co kto woli, a zaczynałam od krupniku, pomidorową z takich wiejskich pomidorów zaczynałam, później stopniowo mięsko wprowadzasz, tylko oddzielnie gotowane:blink:
anet matko Ty idziesz o tak z zabandażowanym brzuchem w maliny:baffled: ... oj tak wiem co to znaczy lato na wsi:baffled:
shenen kobieto nie do zdarcia 24 godziny:-p
karlita no to nieźle Gabi dała Ci popalić przez 6 godzin, ja pamietam jak w tamtym roku do Zakopanego jechaliśmy to H 2 godz maks bez spania dał się zabawiać w samochodzie, potem przerwa musiała być, ciekawe jak teraz bedzie:confused:

Ostatnia edycja:
Witajcie!
sienio
super że już wróciłyście, niestety ja zaraz wyjeżdżam na weekend :tak:
maltanka super że Cię wkońcu podłączyli. A takiej "upojnej" nocki współczuję, mam nadzieję że dzisiaj lepiej Hubcio będzie spał.
sunday_ daj znać po wizycie. Mi też test wychodził negatywny, a jak poszłam do gina to powiedział mi "gratuluję, koniec 6 t.c."
karlita Kuba też nie chce mi spać w samochodzie, mojej koleżanki córeczka wręcz przeciwnie, jeszcze z Lublina nie wyjadą a ona już śpi;-)
Ja już po zakupach, samochód spakowany, czekamy aż Kuba się obudzi i wyjeżdżamy. Mam nadzieję że jakoś przetrwamy podróż :) Miłego popołudnia,odezwę się wieczorem.:-)

witam piątkowo i szybciutko

u nas nocka kiepska, nie dość że H poszedł późno spać to jeszcze pobudki co godzinę miałam:wściekła/y: do tego wstał o 6.30 wyspany:szok::wściekła/y: mieliśmy na plac wyjść, ale przyjechał dziadek z babcią i dziadek rzucił stówkę:-) to mama pojechała do Reala na zakupy, pokupiłam mu parę rzeczy i traktor, no wiecie jak się dziecko ucieszyło, chodził cały czas z tym traktorem, nikomu nie chciał dać, ba nawet śpi teraz z nim, trzy razy próbowałam mu zabrać to się budził:szok:

a mnie coś głowa boli, wypiłam kawkę ale nie pomogła:no: a na obiad to chyba mielone dzisiaj będą:tak:

a jutro chyba się na wieś do babci (prababci:-)) wybierzemy, zapowiadają upały to może by basen wziąć, i pasowało by siostrę w końcu odwiedzić:-)

anet matko Ty idziesz o tak z zabandażowanym brzuchem w maliny:baffled: ... oj tak wiem co to znaczy lato na wsi:baffled:
No to wspolczuje kiepskiej nocki,a glowa pewnie boli od niewyspania...ale i tak nie zazdroszcze bolu,wiem co to znaczy,bo cierpie na migrene:baffled:..w srode bylam po skierowanie do neurologa,moze cos poradzi na bol glowy,bo ja to tak raz w tygodniu mam:sorry2:
A co do brzucha zabandazowanego,to nie mam wyjscia,z kazda pierdulka nie bede leciala do tesciowej zeby mi mala z wozka wyjela,albo na dwor wyniosla....a teraz zreszto od rana w pole chodzi plewic wiec i tak jej nie ma:-p
Gosia czasem mi pomaga,ale tez nie chce zeby ja nosila,bo jeszcze jej jakas przepuklina wyjdzie:dry:
Witajcie!
Ja już po zakupach, samochód spakowany, czekamy aż Kuba się obudzi i wyjeżdżamy. Mam nadzieję że jakoś przetrwamy podróż :) Miłego popołudnia,odezwę się wieczorem.:-)
Milej podrozy zycze:tak::-)

A ja uspilam Karole na dworze,a sama wcinam obiadek....dzis zupka owocowa i mlode ziemniaczki:-)
Ale upal,u wsas tez?

no chyba, że się pozamieniamy ;-)

a wiesz że miałam to zaproponować ;)

jak tam rączka Filipka ??

karlita no to nieźle Gabi dała Ci popalić przez 6 godzin, ja pamietam jak w tamtym roku do Zakopanego jechaliśmy to H 2 godz maks bez spania dał się zabawiać w samochodzie, potem przerwa musiała być, ciekawe jak teraz bedzie:confused:

jak jechaliśmy w nocy to Gabi dłużej spała ale budziła się na każdym postoju ;) wystarczyło wyłączyć silnik ... a w dzień w samochodzie nie śpi ;) niestety ;)

karlita Kuba też nie chce mi spać w samochodzie, mojej koleżanki córeczka wręcz przeciwnie, jeszcze z Lublina nie wyjadą a ona już śpi;-)
:-)

Gabi jak zmęczona to wystarczą 2 skrzyżowania i mała spi ;)

spokojnej jazdy życzę :)

sunday_ koniecznie daj znać :) może będzie nas już 3 ;)

co do spania to ja Gabi teraz przykrywam samą poszewką ale Ona i tak się rozkrywa .... jak ją przykryje zaraz się wierci i się rozkopuje ... więc jej nie przykrywam na siłe i tak ciepło w mieszkaniu a tu u teściów to masakra sama śpie pod poszewką ;) i jak to mój mąż mówi i tak mam tyłek na wierzchu :-D

pajacyki teraz dla maluszków są fajnym rozwiązaniem a dla starszaków polecam rampersy są idelne na lato :)

dzisiaj Gabi kupiłam getry 4 sztuki takie wykończone koronką bardzo je lubie sa wygodne :)

kupiłam jej też taką fajna łódkę dmuchaną do basenu i mi wypadła z wózka gdzieś :wściekła/y:
a szkoda bo fajna była ....

Witajcie,
po pierwsze dziękuję dziewczyny za miłe spotkanie!!!! Fajnie móc się spotkać i poplotkować :-)

Madzieńka ja się nie zastanawiałabym gdyby nie M. bo szkoda mi go samego zostawić lezącego... Zadzwonię później to pogadamy :tak:

Marta chlebuś pycha... :-)

sunday daj znać co gin powiedział... jak pisałaś to ja też o ciąży pomyślałam ale skoro mówisz że czujesz że w ciąży nie jesteś to pewnie tak jest - oby ten ból szybko przeszedł i nie oznaczał nic poważnego!

Maltanka mnie też od rana głowa boli... i nba obiad też przygotowałam mielone :-D do tego ziemniaczki i mizeria... i dodatkowo sałata z czosnkiem bo ją uwielbiam :-)

Karlita moje dzieciaki raz wrzeszczą a drugim razem jeszcze nie wyjedziemy i od razu zasypiają... może następnym razem spróbuj wyjechać gdzieś w porze drzemki Gabi - może jak zaśnie to już będzie spała bo samochód ją będzie kołysał... :-) a jak się obudzi to postój - niech połazi, rozprostuje nóżki, najje się i dalej w drogę :-)

Antuanet24 szerokiej drogi!!!

idę obejrzę zdjęcia i zaraz wracam...

Karlita a gdzie i za ile kupowałaś te getry?

Mi Madzieńka kupiła jedne w hm i są super ale myślę że jeszcze ze dwie pary by mi się przydały...

reklama
madziara ja teraz jestem u teściów w opolu i tu na targu są :) różne kolory różne rozmiary :) po 12 zł :)
ale są super bo są z fajnego materiału :) do tego jeszcze plamy szybko schodzą :)

pasują i do bluzeczki i do tuniczki

Ja Gabi kupuje na wyrost ;)

co do podróży to my tak właśnie wyjechaliśmy przed drzemką Gabi ale nie usnęła nie wiem czemu ;)
ale za to naśpiewaliśmy się z mężem zeby ją zabawić ;)

Do góry