reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Witajcie i ja zajrzałam...ale zalatana jestem dzisiaj że hoho:-):-):-)
Od rana zakupy;-)...byłam w plazie...ale wszystko co fajniejsze wymiecione, w realu mnostwo kasy poszło...i zaraz zmykam na pazurki :-p:-p:-p:-p

Jula śpi my już po obiadku a mielone tez zamierzam wieczorem robic:-D:-D:-D

Madziarka czyli zabieg byl:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:

Maltanka jakoś dacie radę:tak::tak::tak:

Antuanet udanych zakupów i spokojnej drogi

nie wiem co jeszcze miałam Wam napisac:blink::blink::confused::confused::confused:odezwę się wieczorkiem

reklama
madziara ja teraz jestem u teściów w opolu i tu na targu są :) różne kolory różne rozmiary :) po 12 zł :)
ale są super bo są z fajnego materiału :) do tego jeszcze plamy szybko schodzą :)

pasują i do bluzeczki i do tuniczki

Ja Gabi kupuje na wyrost ;)

co do podróży to my tak właśnie wyjechaliśmy przed drzemką Gabi ale nie usnęła nie wiem czemu ;)
ale za to naśpiewaliśmy się z mężem zeby ją zabawić ;)

O kurcze, to faktycznie tanio... :tak::tak::tak:;-)
Ja też zawszek upowałam na wyrost - najpierw służą jako spodnie a potem jako leginsy :-D:-D:-D

uciekam na spacerek z Nelinką... zajrzę później :-)

Witajcie
antuanet spokojnei drogi i udanego pobytu:tak: nie wiem dokad pojechalas i w jakim celu, ale napewno o wszystko wypytam jak wrocisz :-D:-D
maltanka jeszcze tylko nastepny tydzien bede na tym kursie a wlasciwie to do 20:tak:
sunday ja tez mialam takie bole jak bralam tabletki, wiec moze czesc z nas tak ma, ja juz oczami wyobrazni widzialam blizniaki:-D:-D:-D
madzienka a co miala byc w plazie jak ja zbuszowalas kilkakrotnie:?-D:-D:-D a z Tym Klubem to masz racje, to cos dla nas:tak::tak:
fronetka nie martw sie, ja tez nie umiem lepic pierogow i dobrze mi z tym:-)

Prawie doczytalam:cool2: jakies smakolyki mnie ominely :tak: a spotkanie super, ze udane. Przetrwalam tydzien u tesciowej, Julka zachwycona, bo caly dzien na dworze siedziala i ganiala koty:-D:-D a brudna wieczorem byla jak prawdziwe wiejckie dziecko:-D:-D
Zmykam narazie, do napisania;-);-)

Witam!
Ja dopiero teraz bo nie mialam wczesniej czasu. Byla u nas Marta Julu poszalal z Maksem (doslownie) potem Maks padl mi na 2.5godziny wiec jak poszlam do gina to spal. W co do gina to mam potezne zapalenie i masek lekow dwa aktybiotyki do ust i do.... wydalam ponad 100zl. Lekarza super babka!!!!Zapisalam sie do niej na 13 sierpnia jak juz bede po kuracji- no czyli prawie miesiac bede sie leczyc.:-( ale najwazniejsze ze wiem co to i ze mozna to wyleczyc.
sienio fajnie ze Julcia zadowolona z pobytu u babci!!!:-)
Madzienka zazdroszcze wyjazdu!:zawstydzona/y: a ten konkurs to moze i fajny pomysl ;-):tak:

Witam, ale żeście 8 stron i to bez mojej pomocy naskrobały:tak::szok::-D:-D:-D.
Czesc Dziewczyny :)
Własnie wróciłam z mega zakupow - przypadkiem wracając z pracy zaszłam do lumpka i nakupiłam ciuszków dla malucha hohoho za 35 zł - wszystkie bez znaczenia na rozmiar i fason po 1zł. Wy korzystacie z używanych ubranek?
W większości, jednak do szpitala kupowałam nowe - w Chełmie niestety są limity i po porodzie od razu z pieluch to swoje trzeba dać.:tak::baffled::sorry2:
Chciałabym też sobie przygotować na pobyt w szpitalu ciuszki, bo ponoć trzeba osobno pakować na każdy dzień w woreczek taką wyprawkę... Ale co ja mam tam spakować? Ile bodów, ile śpiochów? Ile czego w ogóle? Jakoś położne niechętnie odpowiadają na takie przecież normalne pytania ;|
A jakiego proszku najlepiej używać dla malucha?
Na początek przy obu młodych używałam mleczka Lovela:tak: a w szpitalu w różowym i niebieskim pudełku miałam tyle próbek,że na 3 m-ce prania starczyło:tak::cool2::-). Co do rodzaju ubranek to u mnie sprawdziły się body i śpiochy:tak:, było ciepło więc kaftaników nie trzeba było:no:.

W sumie to chętnie spróbuję sama jej gotować tylko jakie to proporcje na początek(jeden ziemniak+jedna marchewka+pietruszka....)Macie jakieś przepisy dla takich maluszków?
Z pietruszką się wstrzymaj, może uczulać:sorry2::tak:.
Widziałyście???cos dla nas...zgłaszamy się??
http://www.aktywnemamy.pl/contest,index.html
Od razu o tym samym pomyślałam - w końcu w TV już byłyśmy:-p:cool2: to i do gazety się załapiemy;-):tak::-D:-D.
Madzianka takie mamuśki jak MY trzeba zgłosić do tego konkursu!!!!!
Od razu o tym samym pomyślałam - w końcu w TV już byłyśmy:-p:cool2: to i do gazety się załapiemy;-):tak::-D:-D.
Mandziula ja Ciebie chyba z Mikołajkiem w TV wczoraj wieczorem widziałam:sorry2:;-):tak::-D:-D. I Madziarę też z Nelcią:tak:.
Sunday, dzięki za gościnę, Juli już w autobusie zasypiał , na dworcu okazało się,że mamy do pociągu 8 minut,tylko pociąg ruszył to zasnął i do samego Chełma spał:tak:.

witam i ja wieczorową porą:tak:
dopiero teraz znalazłam chwilke na BB:sorry2:

poczytałam was ale mi wszystko z głowy uciekło, jakas taka zmęczona jestem:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

my dziś przesiedzieliśmy prawie cały dzień na dworze, rano Mikołaj z tatą a potem ze mną a na konieć jeszcze się sąsiadka dołączyła ze swoja pociechą i się 19 zrobiła :-D:-D:-D musieliśmy się na kapanie zbierać:-D:-D:-D, Mikołaj dostał mase zabawek po dziecku sąsiadki, zachwycony bo mu całe popołudnie córa sąsiadki grzechotkami machała przed nosem:-):-) no i tak isę bidulek zmączył żę prze 20 padł do spania, ciekawe jak bedzie w nocy:dry::dry::dry: skubany budzimi się 4 razy:szok::szok::szok:

marta było nas widac przez chwilkę i ciebie z Julem też, można sobie powtórke obejżeć na stronie internetowej: http://www.tvp.pl/lublin/informacyjne/panorama-lubelska/wideo/8-lipca-2010-g2145/2071708 tak ok 13 minuty jest o chustowaniu

musze jeszcze trochę popracować więc życzę dobrej nocy:tak::tak::tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry