reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

reklama
muszę i ja spróbować zrobić. misia wrzuć ten przepis na kulinarny:tak:

u mnie to samo, jak się tu wprowadzaliśmy to byłam zdziwiona że nikt tu nie sprząta.:baffled:

fogia Anaklim URODZIŁA!:tak:

a ja zrobiła drożdżówki, wyszły świetne gdyby nie to że przypaliłam spody. młody mi marudził, poszliśmy do pokoju i tak wyszło. do tego przypaliłam krupnik, zapomniałam pomieszać:baffled:

a samochód chodzi:tak:

Przepis wrzucony:tak:
Super, że samochód działa:tak::tak::tak::tak:nie ma jak sprytny mąż:-)
ooo...widzę, że nie tylko ja ostatnio palę...w niedzielę spaliłam racuchy odgrzewając je....uwaga w mikrofali:baffled::szok::szok:....a dzisiaj prawie spaliłam czajnik:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

cześc dziewczyny:-):-)
piszecie o takich pysnościach i natychacie nie do gotownia;-);-)

poczytałam o ravioli misi i dzis rbie perożki z jagodami bo znalazłam w zamrażarce jeszcze jeden woreczek:tak::tak:, no i te drożdżówki... muszę małża na zakupy wyciągnąc:tak: bo składników brak

ja mam jeszcze pytanko do mamuś dotyczące pieluszek, bo tak do szpitala to kupiłam takie małe opakowanie w rozmiarze 1 (2-5kg), ale wczoraj mnie ośniło że jak wrócimy do domku to trzeba miec tych pieluch więcej a widziałam że w realu jest promocja tylko na takie w rozmiarze 2 (3-6kg) i zastanawiam sie czy one bardzo się różnią wielkością. jakie rozmiary kupowałyście na samymm pozątku?????

Misia ja wczoraj mięsko na obiad przypaliłam:baffled::baffled: naszczęście dało sie jeszcze jeśc:-D

maltanka super że autko działa:tak:

Marta przypominaj, przypominaj, do pracy poleze w środę i postaram się czegoś dowiedzieć

Ostatnia edycja:
Hej, witam po dłuzszej przerwie:-)

Jakos brak mi czasu i weny na pisanie, zreszta wogóle na siedzenie przed kompem. A to zasługa Emisia w dużej mierze. Na poczatku ładnie spał, ładnie jadł i ogólnie był mega spokojny.....jakis czas temu nastapił przełom i srednio sypia wogóle, o jedzeniu nie wspominając. Mysle ze rosną mu ząbki bo pcha wszystko do buzi i strasznie sie slini...

A poza tym: walcze z nadwaga po ciązy.....18kg już za mną, wróciłam do wagi na początku ciązy, teraz czas na wage wymarzoną :-) pozostało jeszcze 15kg:-) trzymajcie kciuki.
Filip od przyszłego roku idzie do szkoły-tak postanowiliśmy bo jego przedszkole prywatne zżera nam ponad 600zł miesięcznie:-( wybralismy fajna zerówkę w szkole nr. 29 (na wileńskiej) i Fifi juz sie nie moze doczekać....mam nadzieje że da rade...i że ja dam radę wiadomo jak to jest z posylaniem dziecka w nowe miejsca:baffled:

Emis natomiast rośnie jak na drożdżach, karmię go piersią juz tylko w nocy, bo pokarmu mało i średnio się najadał. Rano i wieczorem natomiast wali kaszkę :-D i to chyba jedyne żarcie które znika z butelki w ciągu kilku sekund:-D
Mimo swojego mlodego wieku potrafi juz się podciagnąc samemu do siadania:szok:
Zupełnie inaczej niż Filip który to wszystko robił o wiele póxniej.

Do pracy wracam w połowie kwietnia więc jeszcze sporo czasu, a potem załatwiłam babcie na 'gniazdo' więc tez spokój duszy że dziecko bedzie spokojne w domu.

Anaklim kochana gratuluje serdecznie, pokaż Ignasia koniecznie, ciekawa jestem jak wygląda.

Dziewczyny przepraszam raz jeszcze za milczenie-postaram sie wygospodarować chwile żeby z Wami popisac-nie ukrywam że bardzo mi tego brakuje:sorry2:

Witajcie!

ja mam jeszcze pytanko do mamuś dotyczące pieluszek, bo tak do szpitala to kupiłam takie małe opakowanie w rozmiarze 1 (2-5kg), ale wczoraj mnie ośniło że jak wrócimy do domku to trzeba miec tych pieluch więcej a widziałam że w realu jest promocja tylko na takie w rozmiarze 2 (3-6kg) i zastanawiam sie czy one bardzo się różnią wielkością. jakie rozmiary kupowałyście na samymm pozątku?????

mandziula mi poszła 1 pampersów jedna paczka cała i połowę drugiej, także dużo takich małych nie kupuj, bo potem zostanie. myślę, że spokojnie możesz kupić te 2. najwyżej M Ci dokupi jak będą bardzo za duże.

solange no to rzeczywiście Emiś silny. w tym wieku siadać:shocked2:

ale mamy ładne słoneczko, tylko szkoda, że tak zimno, u mnie na termometrze -13 :shocked2: więc z sanek nici.
zaraz idę zrobić kawkę, do kuchni się dziś nie dotykam więc pewnie nic nie spalę:-)
przez ten samochód zapomniałam zdjęć zanieść do fotografa :baffled: do ramek na dzień babci, a jutro jedziemy. :baffled:

Witam wszystkich!Ja dzisiaj mam wolne, biore sie za jakies sprzątanie.Postanowilam sobie ze nie zmarnuje tego dnia na siedzeniu i krzataniu sie bezsensownie po mieszkaniu!Zobaczymy co z tego wyjdzie!!!:confused:

Anaklim Serdeczne gratulacje!!!:-):-):-)
maltanka zdolniacha z ciebie w kuchni!:-) Drożdżówki??!!! Zaraz przejde na forum kuchenne!!!:tak::tak::tak:

Witam kobitki!
wszystko mi skasowała
Piękne słoneczko wiec chyba wybiore sie na krótki spacer aby troche sie dotlenic imałego w brzuchu też ale dlaczego jest tak zimno. Będe Was dzisiaj odwiedzałą troche bardziej sporadycznie bo muszę katować trochę umysł mam jutro egzamin.

Przepis wrzucony:tak:
Super, że samochód działa:tak::tak::tak::tak:nie ma jak sprytny mąż:-)
ooo...widzę, że nie tylko ja ostatnio palę...w niedzielę spaliłam racuchy odgrzewając je....uwaga w mikrofali:baffled::szok::szok:....a dzisiaj prawie spaliłam czajnik:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
He,he misia,w ciazy to chyba kazda cos sfajczyla,...ja to 2 garnki i czajnik,az caly dom trzeba bylo wietrzyc:szok::szok::szok:

Witam,dzis nawet sie wyspalam,mimo ze wstawalam do Karoli 3 razy(ostatnio tak mi wstaje)...jutro choinka w szkole,no i jednak pojde z Gosia,bo tesciowa sie sama zaoferowala ze zostanie z mala:szok:,a jakby cos sie dzialo,to bedzie po mnie dzwonic
Najlepsze bylo wczoraj,jak Gosia poszla na dol do babci z laurka i koszyczkiem z kwiatuszkami z plasteliny,a babcia sie rzucila wnuczce w podzięce i dala 2 zl:szok::szok::szok:...to juz lepiej bylo dac dziecku cukierka...dobrze ze Gosia jeszcze nie czajkowska z pieniedzmi:tak:,wiec przyszla zadowolona,a mi sie smiac troche chcialo:-D

Hej babeczki!
Marta przypominaj, przypominaj, do pracy poleze w środę i postaram się czegoś dowiedzieć
Jedynek to mi ze 3 paczki poszły,bo kupkę dobrze wchłaniały a dwójek też 2,jedną paczkę odsprzedałam bo w promocji kupiłam ale Julu zasikiwał sie i na 3 przeszliśmy.
A ja w dniu terminu porodu pojechałam do prof.S (ten co rzadko kiedy trzeźwy;-):tak:) z łąkarstwa trawy i zielnik zaliczać:-p:tak::-D:-D.
Najlepsze bylo wczoraj,jak Gosia poszla na dol do babci z laurka i koszyczkiem z kwiatuszkami z plasteliny,a babcia sie rzucila wnuczce w podzięce i dala 2 zl:szok::szok::szok:...to juz lepiej bylo dac dziecku cukierka...dobrze ze Gosia jeszcze nie czajkowska z pieniedzmi:tak:,wiec przyszla zadowolona,a mi sie smiac troche chcialo:-D
Olek to nawet 2 zł od zębowej wróżki nie chce widzieć tylko o piątaka krzyczy,chodzi na kółko matematyczne to już nie da się go oszukać:sorry2::no:.
Solange,witaj i zaglądaj częściej jak Ci tylko Emiś pozwoli;-):tak:.

reklama
Witajcie!!!

cześc dziewczyny:-):-)
piszecie o takich pysnościach i natychacie nie do gotownia;-);-)

poczytałam o ravioli misi i dzis rbie perożki z jagodami bo znalazłam w zamrażarce jeszcze jeden woreczek:tak::tak:, no i te drożdżówki... muszę małża na zakupy wyciągnąc:tak: bo składników brak

Misia ja wczoraj mięsko na obiad przypaliłam:baffled::baffled: naszczęście dało sie jeszcze jeśc:-D

maltanka super że autko działa:tak:

Mam przed sobą gazetkę Reala - na dalszej stronie (nad kaszkami BoboVita) są też Pampers Premium Care newborn też w promocji. Tylko oczywiście Premium Care droższe jest od zwykłego:baffled: Ale czy faktycznie lepsze, to nie wiem.

Hej, witam po dłuzszej przerwie:-)

Jakos brak mi czasu i weny na pisanie, zreszta wogóle na siedzenie przed kompem. A to zasługa Emisia w dużej mierze. Na poczatku ładnie spał, ładnie jadł i ogólnie był mega spokojny.....jakis czas temu nastapił przełom i srednio sypia wogóle, o jedzeniu nie wspominając. Mysle ze rosną mu ząbki bo pcha wszystko do buzi i strasznie sie slini...

A poza tym: walcze z nadwaga po ciązy.....18kg już za mną, wróciłam do wagi na początku ciązy, teraz czas na wage wymarzoną :-) pozostało jeszcze 15kg:-) trzymajcie kciuki.
Filip od przyszłego roku idzie do szkoły-tak postanowiliśmy bo jego przedszkole prywatne zżera nam ponad 600zł miesięcznie:-( wybralismy fajna zerówkę w szkole nr. 29 (na wileńskiej) i Fifi juz sie nie moze doczekać....mam nadzieje że da rade...i że ja dam radę wiadomo jak to jest z posylaniem dziecka w nowe miejsca:baffled:

Emis natomiast rośnie jak na drożdżach, karmię go piersią juz tylko w nocy, bo pokarmu mało i średnio się najadał. Rano i wieczorem natomiast wali kaszkę :-D i to chyba jedyne żarcie które znika z butelki w ciągu kilku sekund:-D
Mimo swojego mlodego wieku potrafi juz się podciagnąc samemu do siadania:szok:
Zupełnie inaczej niż Filip który to wszystko robił o wiele póxniej.

Do pracy wracam w połowie kwietnia więc jeszcze sporo czasu, a potem załatwiłam babcie na 'gniazdo' więc tez spokój duszy że dziecko bedzie spokojne w domu.

Anaklim kochana gratuluje serdecznie, pokaż Ignasia koniecznie, ciekawa jestem jak wygląda.

Dziewczyny przepraszam raz jeszcze za milczenie-postaram sie wygospodarować chwile żeby z Wami popisac-nie ukrywam że bardzo mi tego brakuje:sorry2:

To gratuluję, zrzucić 18 kg to niezły wyczyn. Myślę, że z resztą też dasz sobie bez problemu radę:tak:
Witajcie!

mandziula mi poszła 1 pampersów jedna paczka cała i połowę drugiej, także dużo takich małych nie kupuj, bo potem zostanie. myślę, że spokojnie możesz kupić te 2. najwyżej M Ci dokupi jak będą bardzo za duże.

solange no to rzeczywiście Emiś silny. w tym wieku siadać:shocked2:

ale mamy ładne słoneczko, tylko szkoda, że tak zimno, u mnie na termometrze -13 :shocked2: więc z sanek nici.
zaraz idę zrobić kawkę, do kuchni się dziś nie dotykam więc pewnie nic nie spalę:-)
przez ten samochód zapomniałam zdjęć zanieść do fotografa :baffled: do ramek na dzień babci, a jutro jedziemy. :baffled:

No ja też się nie ruszam z domu, bo zimno. Wieczorkiem pojedziemy jedynie na szkołę rodzenia, ale to autkiem. Co do zdjęć, nie wiem, jaki hipermarket masz w pobliżu. Ja kiedy miałam blisko do Leclerca to zaniosłam zdjęcia do wywołania właśnie tam. Byłam około 13, a zdjęcia były gotowe na 18. Może się jeszcze udać:tak:

Hm, dobrze, że piszecie o tych pieluchach, bo zastanawiałam się, ile kupić tych małych. Jak widzę faktycznie nie warto hurtowo;-), przynajmniej na początku:-D
Muszę powiedzieć, że macie zdolne dzieci - kółko matematyczne (dla mnie matematyka ohyda, a mój młodszy brat skończył studia matematyczne:baffled:, zresztą rodzice też umysły ścisłe, tylko ja taka wyrodna:-D:-D), szybko siadają....jak to robicie?;-);-)

Do góry