reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

reklama
quote_icon.png
Napisał mandziula
pranie sie robi, Mikołaj śpi jeszcze tylko posprzątać troszkę i odpozywam:tak::tak::tak::tak: ale tak strasznie mi się nie chce nic robić.....ech....
Wiesz co? Ja mam tak samo;-):tak::-D:-D

No dziewczyny, witajcie w klubie! Ja też brałam się za kilka rzeczy dzisiaj i wszystkie "porzucone", niczego nie dokończyłam :zawstydzona/y:
Snuję się jakby mi ktoś czegoś ciężkiego do gaci nasypał ;)

dokładnie to w Brzózce za Krosnem Odrzańskim :)
jechaliśmy 8h tam a później wracaliśmy autostradą i jechaliśmy 6h ;) i dobrze bo Gabi prawie nie spała i myślałam że zwariuję ;)

mi też możesz przesłać swojego meila bo ja Gabi sama gotuję od poczatku :) więc trochę przepisów mam :)

co do proporcji to zależy ;) ja dawałam średnią marchewkę, troszkę pietruszki, pół ziemniaka jak mały to cały ale później zamiast ziemniaka dodawałam kaszę jęczmienną :)
zaczynasz od kilku łyżek :) sprawdzasz jak apetyt malucha jak toleruje nowe jedzonko :) jeśli ok to ja małej dawałam od 150 :)

dzień dobry piątkowo :)
dzisiaj Gabi obudziła mnie o 9:15 ;) szok ;) ale wczoraj padła mi przed samą północą no wykończyła mnie totalnie !! to dzisiaj dała pospać ;)

13stego lipca mąż ma imieniny a ja urodziny i doszłam do wniosku że zrobię rezerwację na premierę Predators (niby 16stego jest premiera ale nie wiem jak to będzie u nas w CC) dawno nie byliśmy w kinie ;) tylko muszę mojego brata poprosić o przypilnowanie Gabiszona :)

lecę z małą na spacer :)
O to byliście bardzo daleko mój M pracował ro w krosnie Odrzańskim więc ja się orientuję gdzie to ;-)Gabi i tak była dzielna przejeżdżając tyle km:-)
Ja chciałabym jej te jarzyny gotować na parze bo sami sobie dużo gotujemy w parowarze nie wiem tylko czy w taki przypadku dodawać wrzątek do tych warzyw?
Dzięki za wszystkie wskazówki i czekam na PW.
Madzienka dziękuje za "jedzonko"Jeste terazpo sporym prasowaniu, wczoraj wieczorem mięliśmy gości wiec dzis leniuchowaliśmy cały dzień mnie nawet udało się zdrzemnąć wraz z córeczka 1,5 H
Od kiedy odsmoczkowywałyscie wasze pociechy ??????

a co tutaj tak pusto wieczorkiem????wszystkie mecz oglądają:laugh2::laugh2::laugh2:
na temat placów zabaw nie mogę się jeszcze wypowiedzieć:sorry2:
Magda została sama na podwórku, dałam jej kalosze, zrobiłam kałużę żeby mogła się pochlapać. W międzyczasie nalałam jej wody do baseniku (mamy piaskownicę w kształcie motylka i jedno skrzydło za basen w upaly robi ;)), postawiłam na słońcu żeby się zagrzała. Poszłam do domu, krzątam się, przy komputerze na chwilę usiadłam itp. Jakoś cicho na podwórku (zwykle co 5-10 minut woła mnie żeby zobaczyć babkę, żeby zrobić razem babkę itp). Wychodzę i co widzę? Koszulka i spodenki leżą na trawie, kalosze rozrzucone a majtki wiszą na malinach :) Madzia za to siedzi w baseniku i bawi się konewką :tak:
Cieszę sie z tej samodzielności bo to dobrze wróży jeżeli chodzi o przedszkole :) Założyłam jej majtasy kąpielowe i kapelusz, wysmarowałam Ziajką i niech siedzi :) Gorąco jest!

brawo za samodzielność i kreatywność:tak::tak::tak:

jak znoszę upały ??
ogólnie dobrze ale np dzisiaj od rana mi jakoś tak słabo .... ledwo zipię ... na razie nic mi nie puchnie!! i dobrze :) bo chyba bym zwariowała ;)

Marta to tak pisane na szybko ;) wiesz jak każda z nas coś dorzuci może coś z tego wyjdzie :p
ja od rana siedzę w cyferkach więc miło coś napisać słowem :p

jeśli można wiedzieć, co to za cyferki??:sorry2:
a jak z mdłościami?

a ja sie pochwale, ze juz o 8 rana pojechalam na targ:-D:-D a taki mialam plan odespac ranne wstawanie na tyg:sorry2::sorry2: no ale za to kupilam bób, czeresnie, ziemniaki i inne takie cuda ;-) A co do wizyty w Wawie, kiedys P mi opowiadal jak zabral jakiegoch chlopaka do pracy do Wawy, jada , jada a ten zdjecie robi, wiec P sie pyta co Ty tam robisz? Na to chlopak odpowiada: "zdjecia, bo mi matka nie uwierzy, ze w Warszawie bylem"!!! :-D:-D:-D ale sie z tego smialismy:-D
zmykam milego weekendu

shenen ja zawsze dolewam wodez czajnika do basenu, bo nie chce mi sie czakac :)

dobre, dobre z tą Warszawą:-D:-D:-D:-D
Teraz chodzenie na targ to przyjemność:tak::tak::tak:

no i zdaję relację z basenu, bo zdjęcia trzeba zgrać z aparatów, więc trochę potrwa:sorry2:
Było super:tak::tak::tak::-):-):-)Natalce chyba też się podobało, bo pływała 35 minut:szok::szok::tak::tak::tak::tak::-):-)pływała tzn. tata (dziadek) lub mąż podtrzymywali jej główkę a ona machała nóżkami i rączkami i się śmiała:-):tak::tak::tak:...albo pływała na dmuchanym żółwiu:tak::tak::tak: nie spodziewałam się, że tak długo wytrzyma:rofl2::rofl2::rofl2:

Hej girls
a my przy tych upałach nie mamy ciepłej wody. Administracja nie wie kiedy mieć będziemy bo to wina awarii spowodowanej przez drogowców, którzy remontując ulicę niedaleko nas coś tam wodociągom przewiercili. :no: No szlak człowieka strzeli! Funkcjonujemy na myciu w misce albo jeździmy na prysznice do rodziny. :dry:

Od kiedy odsmoczkowywałyscie wasze pociechy ??????
Filipa dopiero jak skończył 2 lata. :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: Późno wiem, ale było bardzo ciężko.

Jutro urodziny mojego M!. 30!! :-D Tradycyjnie jedziemy na niedzielny obiad do mojej babci i przy okazji załatwimy imprezę urodzinową. ;-) Kupiłam tort lodowy i świeczki, niech se chłop podmucha. :-D:-D:-D:-D:-D:-D

misia to super że Nataka zadowolona z zajęć:tak: a gdzie chodzicie na basen??? to są zajęcia dla dzieci czy takk sami chodzicie??? bo ja chciałam sie z Mikołajem wybrać i zastanawiam się gdzie:dry::dry::dry:

straznie nas dzis mało, ale to pewnie przez to że sobota:tak::tak::tak:
ja jeszcze tylko muszę mięsko zamarynować do pieczenia i padam:tak::tak::tak:

oj, dawno mnie nie było i strasznie dużo stron przybyło :szok: nie sposób wszystkiego przeczytać.

Dziękuje wszystkim mamom za rady i pocieszenie.
Mój mały coraz lepiej radzi sobie na placu zabaw, nawet na dużych zjeżdżalniach i z dziećmi się nawet nie awanturuje ostatnio :-)

Jutro znów wyjeżdżamy i znów przez tydzień nie będzie dostępu do internetu, ale postaram się nadrobić wszystko jak wrócę. Może uda mi się na jakieś spotkanie z mamami umówić.

Pozdrawiam.

Hej girls
a my przy tych upałach nie mamy ciepłej wody. Administracja nie wie kiedy mieć będziemy bo to wina awarii spowodowanej przez drogowców, którzy remontując ulicę niedaleko nas coś tam wodociągom przewiercili. :no: No szlak człowieka strzeli! Funkcjonujemy na myciu w misce albo jeździmy na prysznice do rodziny. :dry:

Filipa dopiero jak skończył 2 lata. :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: Późno wiem, ale było bardzo ciężko.

Jutro urodziny mojego M!. 30!! :-D Tradycyjnie jedziemy na niedzielny obiad do mojej babci i przy okazji załatwimy imprezę urodzinową. ;-) Kupiłam tort lodowy i świeczki, niech se chłop podmucha. :-D:-D:-D:-D:-D:-D

Słabo bez ciepłej wody, nawet w takie upały:no::no::no:
Najlepszego dla małżonka:tak::tak::tak::tak::tak::tak:

misia to super że Nataka zadowolona z zajęć:tak: a gdzie chodzicie na basen??? to są zajęcia dla dzieci czy takk sami chodzicie??? bo ja chciałam sie z Mikołajem wybrać i zastanawiam się gdzie:dry::dry::dry:

straznie nas dzis mało, ale to pewnie przez to że sobota:tak::tak::tak:
ja jeszcze tylko muszę mięsko zamarynować do pieczenia i padam:tak::tak::tak:

PW wysyłam:tak:

reklama
Ja też jeszcze siedzę... Fogia współczuję tej zimnej wody.... brr ja się właśnie wykąpałam i dopiero wróciłam do żywych...
No i najlepszego dla malżonka!!! 30-cha to piękny wiek :-) :-)

Misia super że basen udany! teraz czekamy na fotki :-)

Mandziula jakie mięsko robisz? jutro na obiadek czy tą szyneczkę na kanapki?

Kurcze - wyczerpał mnie całkowicie dzisiejszy upał i to bieganie z góry na dół... chyba z 10 kursów dziś zaliczyłam od siebie na dół i z powrotem... bo a to zakupy mięsne a to warzywa i owoce a to dzieciaki na rower ... chyba z kg mam mniej dzięki temu :-)
Ale oczy mi się już powoli zaczynają kleić więc powolutku zmierzam ku łóżeczku... dobranoc! Śpijcie dobrze...

Do góry