reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Z super wieści - Fifi coraz częściej używa lewej rączki, dziś nareszcie wziął kubek w obie łapki. :-D

O, jak się cieszę :) Wiesz jakie ja poczucie winy miałam :) Zuch chłopak :-)

No mój M. dzisiaj lepiej trochę, oczywiście jest w pracy ( a zdaniem lekarza to właśnie największym problem jest stres w pracy...). Fajnie byłoby cały rok odpoczywać i pracować tylko wtedy kiedy ma sie na to ochotę ;)
Tak, Magda jest śmieszna i słodka :) Dzięki kochana :) Będzie chodziła do 11-tki tak jak Maja (która z kolei już jest dumna że będzie najstarsza w całym przedszkolu i będzie miała - bo tak zakłada - najmłodszą siostrzyczkę w całym przedszkolu :)
O usg 4d nie wiem nic, więc nie pomogę.

MamoIzo, doczekasz sie i jeszcze będziesz pewnie miała ochotę nie raz wysłać go z powrotem ;p (chyba że to tylko ja taką wyrodną matką jestem).

Fornetko buziaki dla malucha w obolałą łapkę (?) Pewnie wiesz ale przypomin am że w razie opuchlizny świetny jest okład z wody i sody.

Chyba zaraz wezmę wózek i przejdę sie z Magdą, może znowu uśnie? To już ostatni taki spokojny dzień, od jutra znowu mam dwoje dzieci ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczyny
mojej gehenny ciąg dalszy. Miałam plany, że coś porobię w domu ale wymiękam. Garów mam stos ale w kuchni parówa, drugi stos rzeczy do prasowania ale weź stój przy żelazku w taki skwar.
Niby zdawało się, że będzie chłodniej bo rano niebo było zasłane chmurami ale duchota przy tym panuje okropna.

karlita jak ty dzisiaj??
Co do wiatraków to ja nie wiem jak bym bez swojego przeżyła. Dziś rano starałam się go nie włączać bo wczoraj po wczorajszym prysznicu w dzień przewiało mi prawy bark ale tak źle się czułam, że M. migiem przyniósł wiatrak i dużo wody. Oczywiście wiatrak nastawiam już tak aby nie wiał centralnie na nas, a tylko ruszał trochę tym dusznym, stojącym powietrzem.

My z Fifim byliśmy wczoraj na placu zabaw w godzinach 19-21 i dopiero wtedy było bardzo przyjemnie.

Z super wieści - Fifi coraz częściej używa lewej rączki, dziś nareszcie wziął kubek w obie łapki. :-D

shenen :szok::szok::szok::szok: a jak Twój M. się dzisiaj czuje? Te problemy sercowo/ciśnieniowe u młodych ludzi to jakaś masakra. Mój M. już od czasów licealnych ma problemy z zza wysokim ciśnieniem, a nasz znajomy (29lat) rok temu przeszedł pierwszy zawał. Niestety ale tego typu choroby dotykają coraz młodsze osoby.
Gadająca Madzia jest przesłodka i jestem pewna, że w przedszkolu na pewno sobie poradzi. Panie będą ją bardzo chwalić, zobaczysz. A gdzie ją zapisaliście?

Filipek ogląda właśnie bajkę o zabawkach i komentuje "Mamusiu kupicie mi takiego misia. Mamusiu, a Tobie kupimy taką lalkę w kerfurze".

Zapomniałam:
girls ile kosztuje w Lublinie usg 4D i kogo mogłybyście mi polecić?

Super, że z Fifim lepiej:tak::tak::tak::tak::tak:
USG 4D nie robiłam, więc nie pomogę:-(
Co do prac domowych, to je sobie daruj na tyle ile możesz...w zeszłym roku u mnie też stały gary w zlewie, mąż zmywał co jakiś czas:-D:tak::tak:bo jeszcze nie było zmywarki...i jakoś przeżyliśmy...a w takie upały stanie przy zlewie nie będzie raczej Ci służyć:no::no:
hej jestem już po
nie wiedziałam ze małe dziecko ma tyle siły a jaka awantura była po to szok takie małe a takie nerwowe i uspakajanie zajęło prawie godzinę i jak wróciliśmy do domu to usną ale tylko na rączkach. Teraz zasuwam się spakować bo jak M przyjedzie to mamy być gotowi i zwarci ze tylko rzeczy do samochodu i już nas nie ma.
Ciężarówy uważać tam na siebie bo teraz nie trudno o omdlenia.
Jak już będę po pakowaniu to zajrzę bo jeszcze muszę obiad dla M jakiś przygotować.
Fogia ja chodziłam do Top Medical 4D jest chyba po 250 a ja byłam u dr. Mazurka

Tulaski dla Nikosia:tak::tak:ciężkie dla dzieci jest to przeżycie:wściekła/y:ale cóż zrobić:dry: a jak poza tym??waga?wzrost?idt...
O, jak się cieszę :) Wiesz jakie ja poczucie winy miałam :) Zuch chłopak :-)

No mój M. dzisiaj lepiej trochę, oczywiście jest w pracy ( a zdaniem lekarza to właśnie największym problem jest stres w pracy...). Fajnie byłoby cały rok odpoczywać i pracować tylko wtedy kiedy ma sie na to ochotę ;)
Tak, Magda jest śmieszna i słodka :) Dzięki kochana :) Będzie chodziła do 11-tki tak jak Maja (która z kolei już jest dumna że będzie najstarsza w całym przedszkolu i będzie miała - bo tak zakłada - najmłodszą siostrzyczkę w całym przedszkolu :)
O usg 4d nie wiem nic, więc nie pomogę.

MamoIzo, doczekasz sie i jeszcze będziesz pewnie miała ochotę nie raz wysłać go z powrotem ;p (chyba że to tylko ja taką wyrodną matką jestem).

Fornetko buziaki dla malucha w obolałą łapkę (?) Pewnie wiesz ale przypomin am że w razie opuchlizny świetny jest okład z wody i sody.

Chyba zaraz wezmę wózek i przejdę sie z Magdą, może znowu uśnie? To już ostatni taki spokojny dzień, od jutra znowu mam dwoje dzieci ;)

ooo...z tą sodą to nie wiedziałam:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

moje dziecię w końcu usnęło...po 1,5 godziny przytulania, marudzenia itd...ale nic dziwnego, że tyle jej to zajęło...jak za ścianą wiercą coś bez przerwy:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Gotuje dzis zupke z fasolki szparagowej, mmm pysznie pachnie :)

Tez bym porobila jakies przetwory z malin itd ale nie bardzo mam skad je wziac hurtem ;/

z fasolki, mniam
ja maliny miałam od mamy, ale truskawki czy inne owoce to kupujemy na Elizówce hurtem, :tak:

My z Kubusiem od 6:30 na nogach, byliśmy na działce u rodziców, nazrywałam malin i teraz robię sok, Kuba poszedł spać. Trochę ogóreczków pozbierałam i fasolki, tak więc idę przebierać póki mały śpi. Miłego dzionka Wam życzę:-)

ooo widzę też cię zebrało na przetwory:-)

Kopniaki - bardzo na nie czekalam i w sumie je lubie, ale nie te w żebra :p zwlaszcza w nocy ...

hehe też ich nie lubiłam:-p

Garów mam stos ale w kuchni parówa, drugi stos rzeczy do prasowania ale weź stój przy żelazku w taki skwar.

fogia daj spokój, zagoń małża niech pozmywa i poprasuje
fajnie, że z rączką coraz lepiej, a tekst z lalą niezły:-D

fornetka ja jak małemu napuchło po szczepieniu to altacetem smarowałam

shenen no co Ty:szok: 29 lat:baffled:

misia czekamy na wieści

mandziula a Ty jak tam w tym poolu wytrzymujesz?

u mnie +32 w cieniu, siedzę przed kampem, a tu coś mi chrapie na plecami, słucham i myślę kurczę pewnie mały wstał, ale odwracam się a to pies śpi:szok::szok::szok:

karlita Najlepsze Życzenia Imieninowe dla E i dla Ciebie Urodzinowe: Dzień radosny, dzień jedyny
dziś są Twoje urodziny,
Z serca składam ci życzenia
dużo szczęścia, powodzenia
gości miłych, kosza kwiatów
moc toastów i wiwatów

Ostatnia edycja:
Rosło podjedzony, Jula spać wysłałam, wniosłam spód na allegro:wściekła/y::crazy:(pamiętacie ten jeździk super - hiper) - sprzedający bez kontaktu:no::angry:, rodzinka 4 godziny czekała aż z drugiej hurtowni przywiozą - rzeczywiście - z Katowic do Sosnowca to przez Niemcy trzeba jechać.Miał dowieźć części, bo brakowało i do tej pory od m-ca nie ma a na allegro zagląda.:baffled:
C
Tez bym porobila jakies przetwory z malin itd ale nie bardzo mam skad je wziac hurtem ;/
Podjedź po skup owoców,tutaj jakiś znalazłam Skup Owocw "Agrofil" Fila Joanna - Rybczewice -
Z tej samej beczki: Schyliłam się po coś, zabolał mnie kręgosłup - normalka od czasu pierwszej ciąży - powiedziałam AU
Magda - Co się stało mamusiu?
Ja - Boli mnie kręgosłup.
- Uderzyłaś się?
- Nie.
- To ciemu boli cię?
- Bo ja stara baba jestem.
- Nie, ty nie jesteś stara baba, ty jesteś moją mamusią, masz na imię Agnieszka. (...)
Niezłe:tak::tak::-D.
Kopniaki - bardzo na nie czekalam i w sumie je lubie, ale nie te w żebra :p zwlaszcza w nocy ...
Kochana Ty chyba jeszcze po nerkach nie dostałaś;-):tak::-D:-D:-D.
Biorę przykład z Fogii i też w taki skwar i parnotę prasować nie będę:no::-p;-).

fogia daj spokój, zagoń małża niech pozmywa i poprasuje
fajnie, że z rączką coraz lepiej, a tekst z lalą niezły:-D

fornetka ja jak małemu napuchło po szczepieniu to altacetem smarowałam

shenen no co Ty:szok: 29 lat:baffled:

[/COLOR][/B]

Jestem znowu, Magda odmówiła współpracy ;/ Może za to pójdzie wcześniej spać, wieczorem zabierzemy ją na spacer.

Karlita, dzisiaj Twoje urodziny? Zatem życzę Ci wszystkiego co najlepsze, dużo uśmiechu, miłości i serdeczności od ludzi, no i żeby upały Ci nie doskwierały ;)

Koleżanka Maltanka coś pomieszała ;) To Fogia pisała o koledze 29 latku.
My za to 2 lata temu pożegnaliśmy nieodżałowanego cudownego kumpla, 40 latka :( Moim zdaniem zdecydowanie za wcześnie, tym bardziej że robił tyyyyle dobrego :(

Marta a ja hurtem nigdy nie prasuję, dopiero jak coś na siebie zakładam ;p

karlita na piechotkę tyle drogi:sorry2: ale rano chłodniej to i przyjemniej się idze:tak:

między 7 a 8 było całkiem znośnie :)

Mama Iza
ja z utęsknieniem czekam na pierwsze ruchy :) Gabi zaczęła mnie 'szturchać" w 20stym tygodniu mówi się że w kolejnej ciąży szybciej się czuje ruchy ;)

Antuanet24 ostatnie badania miałam 3 tygodnie temu ;)
ale na razie sama morfologia, mocz, grupe krwi mam zrobioną ;)

ostatnio przekopałam wszystkie szuflady bo ją gdzieś wsadziłam ;)

Shenen też uważajcie na siebie

kurcze nie mogę wyłączyć pogrubienia:wściekła/y:

Fogia ja też zaniechałam prasowania - od razu mi słabo ..... a mężowi się koszulki kończą ;)

co do problemów ciśnieniowych to mój brat cioteczny 3 lata temu miał wylew :( - ma 28lat

co do usg 4D

polecam LUXMED i dr CHOŁUBKA naprawdę najlepszy w Lublinie!!
robi świetne usg
chociaż z Gabi nie wygrał bo mała nie chciała pokazać buziaczka ;) tz pokazała na sekundkę a tak cały czas bokiem ;)

ale jak szukasz super fachowca od usg to z czystym sumieniem polecam też do niego pójdę na bank :)

koszt to 200 zł ale jak się nie uda zobaczyć buziaczka to Ci liczą za normalne usg nam tak liczyli 3 razy bo robiliśmy 3 podejścia :)

i fajnie bo możesz się zarejestrować przez internet :) dobierasz sobie termin :)

to sobie Gabi pospała 30 min .... ehhhhhhh a miałam nadzieję że pośpi dłuzej ....

maltanka, shenen dziękuję BARDZO BARDZO :)

dziś mamy podwójne święto bo ja mam urodzinki a mąż imieninki :)

na wieczór mamy zaplanowane szybko położyć Gabi :-D i nacieszyć się wolnym czasem przy dobrym filmie ;)

ciekawe czy Gabi da nam taki prezent ;) hehehehe

odebrałam wyniki badań i powiem Wam ze jestem zdrowa jak rybka nawet anemia mi się zmniejszyła JUPI :)

witam w kolejny upalny dzień, choć dziś trochę chmurek na niebie:tak::tak::tak:

karlita najlepsze życzenia równiez od nas:tak::tak::tak: i suer że wyniki dobre:tak:

marta niestety czasami trafia się na takich sprzedawców:tak::tak:, ja tak ostatnio roletki kupowałam, przez miesiąc bo reklamacja była:no::no::no:

maltanka ja z pola schodze o 11 bo się nie da dużej siedzieć, ale prawdopodobie w sobotę kończę:tak::tak::tak:

fogia super że Fifi już lepiej z tą rączką:tak::tak:

fornetka biedny Nikoś, oby szybko zapomniał, a na spuchnięcie po szczepieniu to ja też altacet w żelu stosuje:tak::tak::tak:

i nie wiem czy już wszystkim odpisałam:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: no ale chyba wybaczycie:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

moje dziecko zjadło dzis pół słoiczka marchewki:tak::tak::tak: czekam aż u rodziców urosnie taka młoda to mu zacznę gotować bo nie wiem gdzie kupic żeby była niepryskana:no::no: i chyba mu smakowała bo buziaka otwierał jak widział łyżeczkę, oczywiście wszystko przy tym uciapał bo rączką sobie pomagał:happy::-D:-D:-D słodziak taki upaciany:-D:-D:-D:-D

lece coś porobić póki Mikołaj śpi

a i małż mi dziś mówi że sie przegląd auta skończył i od kipku dni jeździłam bez przeglądu:angry::angry::angry::angry: wygnałam go i pojechał zrobić:-D:-D:-D:-D

miłego dnia kobity

karlita super ze wyniki dobre :-) Najelpesze życzenia urodzinowe. Duzo zdrowia i miłości!!!!!!

My jestesmy u tesciów-upał!!!!!Ale cos wiatr sie zerwal wiec moze popada. Antuanet jestesmy w Deblinie. Maksio jak jest babcia to ja moge nie istniec :-( spadam dziewuszki bo herbata zielona na mnie czeka.
Upaly do konca tygodnia wiec Ciężarówki uważajcie na siebie-znam ten ból.
ooooo juz u nas pada!!!!

hej laseczki
ja uciekam do mamy mam nadzieje ze będę miała neta i będę mogła do Was zaglądać.
Tym czasem zycze bardzo spokojnego wieczoru.

reklama
Do góry