reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Czy ten test jest pozytywny? Wątek zbiorczy

a ja zwracam się do Was z zapytaniem czy może któraś z Was tak miała, że mimo że było plamienie implantacyjne (tak zakładam) a miesiączka się Wam spóźniała to testy i tak wychodziły negatywnie?

Jeśli testy są negatywne to jest to plamienie z innych przyczyn, a nie z powodu rozwijającej się ciąży, szczególnie jeśli parę dni po plamieniu jest to weryfikowane testem.

reklama
Jeśli testy są negatywne to jest to plamienie z innych przyczyn, a nie z powodu rozwijającej się ciąży, szczególnie jeśli parę dni po plamieniu jest to weryfikowane testem.
napewno? czytałam, że jak jest na bardzo wczesnym etapie to nie każdy test ją wychwyci (podejrzewam że co organizm jest inaczej) i dlatego się zastanawiam nad beta, czy jest sens

napewno? czytałam, że jak jest na bardzo wczesnym etapie to nie każdy test ją wychwyci (podejrzewam że co organizm jest inaczej) i dlatego się zastanawiam nad beta, czy jest sens

A wykonałaś testy parę dni po plamieniu czy w jego trakcie?
Plamienie implantacyjne wynika z zagnieżdżenia komórki w jamie macicy z powodu ktorego uszkodzone zostaje naczynko krwionośne. Od momentu zagnieżdżenia w endometrium, produkowana jest gonadotropina. W momencie gdy osiąga wykrywalny dla najczulszego testu poziom, z tego co pamiętam to dwa dni pi razy drzwi, test powinien to wyłapać. Jeśli nie wyłapuje nie ma ciąży.

Z resztą, abstrahując, plamienie implantacyjne to rzadkość a nie reguła. Ciąża nie wymaga plamień implantacyjnych, aby była żywa i rozwijającą się.

Plus jeśli miesiączka się faktycznie spóźnia (tj rzeczywiście się spóźnia, a nie według prognozy aplikacji) a test po terminie miesiączki jest negatywny, to wówczas nie ma ciąży.
Przed terminem miesiączki, zakłada się, że jeszcze ewentualnie test może być wykonany zbyt wcześnie jeśli owulacja nie była potwierdzona np monitoringiem, ale po terminie miesiączki test jest wiarygodny.

może w takim razie źle interpretuje test? narobiłam się już ich tyle i za każdym razem jednak negatywny że już sama nie wiem w co wierzyć

tak zrobię, a czy według Was coś tu widać? testy z dziś rano, 16 dni po owulacji
att.xf4IfFc_iY8XbpocDBROGMLbM4o_-utoRQK1Z_cxnWs.jpeg

Załączniki

• IMG_6765.jpeg
    IMG_6765.jpeg
    242,5 KB · Wyświetleń: 40
reklama
Może jeszcze porób testy kilka dni bo ta kreska wydaje mi się testowa. Może uda Ci się kilka godzin (3/4) nie pić i nie robić siusiu i wtedy jeszcze raz sprawdź.
Na wyschniętych testach często są oszukane kreski
Wykonane teraz wieczorem, chyba nie moze byc 3 fabrycznych? Zrobiłam jeden po drugim z tego samego moczu. Kreski wyszły w 2/3min

Załączniki

• 20251028_203725(1).jpg
    20251028_203725(1).jpg
    196,7 KB · Wyświetleń: 40
  • 20251028_205011(1).jpg
    20251028_205011(1).jpg
    122,5 KB · Wyświetleń: 40
Do góry