reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

hejka:)
tez o tym slyszalam, jak za czesto jest przytulanko to plemniki sa gorszej jakosci, wolniej sie poruszaja i duzo z nich szybko obumiera, mi gin kazal sie przytulaac co 2 dni, czesciej nie ma sensu bo jak plemniki sa "zdrowe" to i tak przezyja ze 3 dni i moze akurat zdarza na owulke:p
u mnie dzis 29 dzien cyklu, okresu nie ma, za to masa sluzu, ide jurro na bete - w sobote mam wesele i wole wiedziec o ew. ciazy zanim skusze sie na kieliszek wina, 3majcie wiec kciuki, jak wynik bedzie negatywny to chyba sie pochlastam:(

reklama
siemka:)
Chciałam się z wami podzielić moimi doświadczeniami z początków pierwszej ciąży.
Na poczatku czerwca zeszlego roku zaczęłam sie źle czuc np w czasie cwiczen na aerobiku pobolewal mnie brzuch, pozniej zaczelam byc bardzo senna,pojawily sie jakies bole piersi( ktorych nigdy wczesniej nie mialam nawet w czasie okresu) nawet pomyslam , ze moge byc w ciazy, ale szybko to odrzucilam poniewaz od paru lat mialam problemy z okresem takze nawet nie przywiazywalam wagi do tego czy juz mialam czy nie,bo sama sie z tym juz pogubilam.
kiedys bralam tabletki na uregulowanie, byla tez luteina i zastrzywki w koncu mialam dosc i powiedazialam sobie co ma byc to bedzie i odstawilam tabletki a okres oczywiscie raz byl a pozniej np 3 miesiace przerwy luteina i tak w kolko.
az do pamietnego czerwca zeszlego roku. nie powiem bo potajemnie juz marzyl mi sie dom, rodzina i dzidzius oczywiscie chociaz z moim partnerem roznie bywalo tzn coraz czesciej dochodzilo miedzy nami do klotni. w koncu kolezanka namowila mnie zebym zrobila sobie test. ja bez entuzjazmu zgodzilam sie na to chociaz i tak wiedzialam jaki bedzie wynik. nawet nie wyobrazacie sobie moge zdziwienia kiedy na tescie pojawily sie te magiczne 2 kreski. w momencie pojawily mi sie mroczki przed oczami i mysl ze to nie moze byc prawda a jesli to 'boze jak to mozliwe?" zaraz zakupilam 2 test i wynik potwierdzil sie, nastepnie wizyta u lekarza i pewnosc 100%. do tej pory nie wiem kiedy mailam ostatnia miesiaczke dlatego tez bylo kilka terminow porodu.
teraz jestem najszczesliwsza zona i mama i nie wyobrazam sobie zycia bez moich chlopakow.
p.s to moj pierwszy post i pisze troszke nie po kolei i chaotycznie , ale mam nadzieje , ze sie wdroze powoli w styl pisania;)

Dziewczynki, ja spotkałam sie takze z informacją, iż jesli chce sie zajsc w ciążę to najlepiej po dniach płodnych już nie współzyc, poniewaz wtedy jest mniejsza szansa na samoistne poronienie. W moim przypadku było tak, iż w listopadzie poroniłam będąc w 7tc, odczekałam 3 miesiace, które zalecił lekarz i w cyklu na przełomie lutego i marca kochałam sie z mezem tylko raz, trudno opisac moje zdziwienie gdy spoznil mi sie okres a test ciążowy pokazał 2 kreski:) Dzis jestem w 25tc.

martaik - to tylko pogratulowac
wiadać, ze aby zajsc w ciaze trzeba miec przede wszystkim duzo szczescia, czego i sobie i innym staraczkom szczerze zycze :)
a test wkoncu nie zrobilam, wybieralam sie od rana, a ze mieszkam poza miastem to zeby nie jechac na "pusto" mial ze mna jechac maz i swoje sprawy pozalatwiac, tak sie wybieral od rana, ze wkoncu sie nie wybral, to ja pojechalam sama - i okazuje sie, ze dzis juz ta maszyna do bety jest wylaczona, jutro nie robia badan hormonalnych, wiec wynik bylby dopiero w poniedzialek po poludniu... to sie wkurzylam i pojechalam do domu :(
jutro kupie test ciazowy, tylko boje sie, ze mi nie wykryje ew. ciazy, ze moze za wczesnie jest, dzis 30 dc i okresu nie ma (norma: 25-28dni)

dziękuję:) kula hula, radziłabym Tobie abyś nie piła na weselu, jeśli jesteś w ciąży to pierwsze trzy miesiące są najważniejsze- co z pewnością wiesz, kieliszek wina może nie zaszkodzić, ale tego nie możesz być pewna, lepiej nie ryzykować. Jeśli nie chcesz mówić o ewentualnej ciąży osobom z którymi będziesz sie bawiła to powiedz np ze bierzesz leki i dlatego nie mozesz pić. Sądzę iż możesz zrobić już test, ja zrobiłam w pierwszym dniu gdy miesiączka sie nie pojawiła, a zrobiłam zwyczajny test z rossmana i nie z moczu porannego, wyszedł wyraźnie. Życzę abyś zobaczyły na teście upragnione dwie kreseczki:)

dzieki dziewczyny:)
z tymi lekami nie musialabm kombinowac, mieszkamy poza miastem, do autobusu mamy pare km, wiec i tak zawsze musimy miec kierowce, wiec tym razem ja nim bede:)

reklama
Do góry