reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

Oj tak, można zwariować od "urojonej ciąży". To jest nasz pierwszy cykl starań o trzecie dziecko i też trochę świrowałam, jednak starałam sobie nie wkręcać objawów, a wręcz przeciwnie, tłumaczyłam sobie, że to na pewno nie ciążowe oznaki. Pierwszy test zrobiłam na cztery dni przed @ ale to tylko dlatego, że miałam iść na imprezę i chciałam zobaczyć co tam wyjdzie. Wiem, wiem, nie powinno się odczytywać testu po czasie dłuższym niż 10 minut a ja to zrobiłam, po godzinie dwie krechy, ładne krechy. Test powtórzyłam dnia następnego, nic nie wyszło. Poczekałam do dnia @ i pojawił się bladzioch, jutro zrobię znowu. Z dolegliwości to bolą piersi i sutki, wyszły żyłki w okolicach sutków i zrobiła się brązowo/fioletowa otoczka, ciągnie mnie też brzuch i nie jest to raczej ból menstruacyjny. Myślę, że zaciążyłam ale jest jeszcze tak wcześnie, że staram się jeszcze nie skakać z radości, wszystko może się zdarzyć. Do gina ide 7. września, ostatnio musiałam brać luteine. Dodam, że mam już dwie córy i jedną małą stratę.

reklama
U mnie przyszła...po 39 dniach. Ale czas start-kolejny cykl rozpoczęty ;-)

pauli_ne masz rację, u mnie chyba tak było. Ten cykl postaram się wylzować ;-)

U mnie przyszla po ponad 40, mimo ze od. Dłuższego czasu mialam cykle jak w zegarku co 28 dni. Psychika zrobila swoje - drugiego wyjscia nie ma. Wyluzuj, mi sie udalo w kolejnym cyklu, jak dalam na luz ;)

Zrobiłam dziś kolejny test, kreska wyskoczyła po minucie, tak więc mogę powiedzieć, że się udało. Teraz tylko trzymak kciuki aby rozwijało się jak trzeba :)

Witam

Mam następujące pytanie , brałam przez miesiąc regularnie tabletki , późnej nie chciałam robić przerwy więc rozpoczęłam kolejne opakowanie nie biorąc tych z placebo lecz po 2 dniach źle się czułam i odstawilam, dostałam krwawienia około 3 dni. W tym czasie kochałam się z chłopakiem, który kończył we mnie również gdy przestałam krwawic.
Zrobiłam test ciazowy ale wyszedł negatywnie choć chyba za wcześnie na niego. Czy jest możliwość na zajęcie w ciążę? Warto się zrobić betę?

Witam serdecznie,

jestem nowa i od niedawna staramy się z małżonkiem o maluszka.
Dodam, że od 2 miesięcy biorę kwas foliowy, zrobiłam sobie pakiet badań dla kobiet planujących ciążę.

Czy byłaby jakaś życzliwa osóbka, która potwierdzi mi, że dobrze obliczyłam sobie cykl? ;)

22 lipca dostałam okres i trwał do 29 lipca, kochaliśmy się 31 lipca oraz 2 sierpnia (z mojego wniosku to nie były dni płodne). Kolejny okres był 21 sierpnia do 27. Ostatnio kochaliśmy się: 2, 4 i 5 września. Niestety mój organizm jest taki, że trudno mi wyczuć ten moment owulacyjny, ponieważ nie czuję żadnego kłucia tak jak przed okresem. Z mojego samopoczucia pomiędzy 3, a 5 września miałam uczucie nawilżenia i mokro w majtach nie wspominając o tym, że byłam bardziej napalona na męża (choć takie skoki miewam też podczas okresu)

Myśląc łopatologicznie to jest szansa na ciążę, aczkolwiek wiadomo w organizmie wszystko ok i gra, a psychika czasami nie, prawda? Dodam wstępnie, że okres powinnam dostać ok. 19 września.

Z góry dziękuję za odpowiedź :)

reklama
Do góry