reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

Dziękuję wszystkim:** już nie mogę się doczekać niedzieli :)) a powiedzcie mi jeszcze czy rozpulchniona( bardzo miękka ),chyba zamknięta szyjka w 26 dc to normalne ?? bo gdzieś wyczytałam,że po owulacji powinna robić się twarda i zamknięta...

reklama
Witam serdecznie wszystkich :) jestem tutaj nowa mam nadzieje że przyjmiecie mnie ciepło. :) Otóż okres spóźnia mi się już 3 dni, zawsze miałam jak w zegarku 28-29 cykle. Nie czuję takich bólów brzucha ja na okres, jedynie kłucie jajnika, raz z lewej strony raz z prawej. Mam obolałe piersi i sutki, latam często sikać co dla mnie jest nie normalne bo nigdy nie wstawałam w nocy. Moja temperatura utrzymuje się od paru dni na poziomie 37 stopni. Wypryszczyło mnie na twarzy :), i mam wrażenie że od paru dni mam zgagę. Zawsze przed okresem u mnie było sucho, a tu mam "mokro". :) Niestety robiłam dwa testy ciążowe :( wyszły negatywnie. Wmawiam sobie że może nie pokazało jeszcze ciąży bo minął krótki okres czasu. Od stosunku minęło nie całe dwa tygodnie. O ile nie dostanę okresu, zrobię jeszcze jeden w niedzielę rano a poniedziałek pójdę na bete.

Ale mam pytanie, czy jest jakiś cień szansy na ciąże, tak bardzo bym chciała.

wiem że nikt mi nie powie :) jednak chciała po prostu z kimś pogadać. Nie chcę zawracać nikomu głowy, bo nie wiem czy jestem w ciąży, nie chce już zadręczać męża bo on bardzo pragnie dziecka. Miałam jedynie nadzieję, że któraś powie że miała podobnie :)

góralka1990 ja miałam podobnie :)
Moje cykle wynoszą identycznie 28-29 dni, no i okres także mi się spóźniał, od razu nie zwróciłam uwagi na to dopiero gdy bliżej przyjrzałam się kalendarza i zaczęłam liczyć, bo coś mi nie pasowało i okazało się że spóźnia mi się już któryś dzień (3 może 4). Właśnie to samo odczuwałam co Ty kłucie jajnika, raz z lewej strony raz z prawej i pojawiało się więcej przezroczystego śluzu i myślałam że to zwiastun nadchodzącej miesiączki ale nie, spóźniała się już tydzień i zrobiłam test wyszedł negatywnie, następny zrobiłam tydzień później no i ten pokazał dwie kreseczki a kolejne tygodnie przyniosły poranne, popołudniowe i wieczorne mdłości, ból piersi itp. Testy wyszły Ci negatywnie dlatego że poziom hcg ( gonadotropina kosmówkowa jest to hormon produkowany w trakcie ciąży przez zarodek, a potem przez łożysko ) w Twoim organizmie jest jeszcze niski gdyż to samiuśki początek ciąży i takie testy go nie wykryją, teraz to jedynie test z krwi powie Ci prawdę, albo poczekaj jeszcze trochę ( ok. tygodnia ) i powtórz zwykły test ciążowy i jeśli jesteś w ciąży to ten powinien pokazać już dwie kreseczki :)

Dziękuje za informacje. Teraz przez weekend i tak nic nie załatwię więc czekam do niedzieli i jeżeli okres się nie pojawi to zrobię test a w poniedziałek dla pewności pójdę na bete. :) Mam nadzieję że tak jak u Ciebie pojawią się dwie kreski :)

3mam kciuki za dwie kreseczki:-) Hm mnie się coś wydaje że się pojawią bo to identyczny przypadek co ja ;p
A miałaś jakieś zaburzenia hormonalne w przeszłości albo coś? Brałaś może kiedyś tabletki anty?

Ja miałam troszkę inaczej, bo ogólnie miałam niezbyt regularne cykle, więc się "opóźnieniem" nie zmartwiłam. zdradziły mnie za to bolące piersi :p trzymam kciuki i oby wyszły dwie kreseczki :) powodzenia :)

reklama
Do góry