• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Czy to może być ciąża?

Dzień dobry, mam taki problem. Stosuje tabletki antykoncepcyjne dwuskładnikowe od półtora roku. Rozpoczęłam nowe opakowanie tabletek po przerwie w której nie wystąpiło krwawienie. Wzięłam tabletkę z nowego opakowania we wtorek i środę. Tabletka w środę została przyjęta o godzinie 19. W czwartek zapomniałam wziąć tabletki. Następna przyjęłam dopiero w piątek o godzinie 19. W środę odbywałam stosunek, następny w niedzielę po zapomnianej już tabletce bez dodatkowego zabezpieczenia. Od kilku dni czuje dziwny ból w podbrzuszu oraz senność. Czy jest możliwość zajścia w ciążę? Wykonywałam test i wynik był negatywny ale minęło 7 dni od dnia stosunku na dzień przed zapomniana tabletka. Bardzo proszę o odpowiedź, pozdrawiam.

reklama
Oczywiście, że jest możliwość ciąży przy nieregularnym braniu tabletek lub pomijaniu ich. Wszystko jest opisane w ulotce. Powinnaś stosować dodatkowe zabezpieczenie w każdorazowym takim przypadku. Na objawy ciąży jednakże jest za wcześnie, powtórz test za tydzień/półtora.

Dzięki za odpowiedź, za dwa dni będą już dwa tygodnie od stosunku po pominiętej tabletce. Czy test już będzie wiarygodny? Czy poczekać z nim jeszcze do soboty?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry