reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy wszystko okej z ciąża?

PierwszaciazaK

Początkująca w BB
Cześć dziewczyny ;) Ostatnią miesiączke miałam 6 stycznia. Według ostatniej miesiączki jestem w 6 tyg +4 dni. Wczoraj byłam na USG niestety nic nie widać. Wczorajsza beta wyszła 112(pierwsza, którą zrobiłam) Testy wychodzą pozytywne. Co o tym myślicie? Dodam, że mam regularne cykle. Nie wiem co mam o tym myśleć..

Na dole wyniki bety oraz wczorajszy test.

Załączniki

• IMG_5885.jpeg
    IMG_5885.jpeg
    16,1 KB · Wyświetleń: 501
  • IMG_5880.jpeg
    IMG_5880.jpeg
    1,3 MB · Wyświetleń: 233
reklama
Coś ewidentnie jest nie tak. Ja w 6tyg 5d widziałam już na usg zarodek z serduszkiem. Beta też bardzo niska jak na 6tydzień.

W 6+4 już powinien być zarodek z sercem a beta ponad 10 tys.
a wiesz kiedy miałaś owulację?
Zrób jeszcze raz beta hcg 48h po poprzedniej, wynik powinien się podwoić. Lekarz może coś zobaczyć od bety 1000

A wiesz kiedy miałaś owulacje? Na USG widać pęcherzyk jak beta będzie miała ponad 1000. Najlepiej zrób przyrost po 48h

Cześć dziewczyny ;) Ostatnią miesiączke miałam 6 stycznia. Według ostatniej miesiączki jestem w 6 tyg +4 dni. Wczoraj byłam na USG niestety nic nie widać. Wczorajsza beta wyszła 112(pierwsza, którą zrobiłam) Testy wychodzą pozytywne. Co o tym myślicie? Dodam, że mam regularne cykle. Nie wiem co mam o tym myśleć..

Na dole wyniki bety oraz wczorajszy test.
kurczę obawiam się, że niestety to boochem.... Ja 77 miałam dzień przed miesiączką, po 48 h 147... wczoraj 5+5 i był pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym ... bety już nie badałam... ale zrobiłam test I wyszedł taki ... a u Ciebie ta druga kreska słaba.

Załączniki

• 20250221_120703.jpg
    20250221_120703.jpg
    1,8 MB · Wyświetleń: 154
Ostatnia edycja:
Kreska słaba a beta też jak na prawie 7 tydzień ciąży.
To żalexy czy wie kiedy była owulacja
Czy wcześniej robiła testy .

Przy takiej becie nie będzie pecherzyka .
Ewentualnie jajowod sprawdzać czy nie jest powiększony lub po prostu biochem

Przy takiej becie nie będzie pecherzyka .
Ewentualnie jajowod sprawdzać czy nie jest powiększony lub po prostu biochem
No tak masz racje, że przy tak niskiej becie nic nie zobaczy... ale patrząc na więc ciąży z om to już serduszko powinno być, lub jeśli opóźniona to choć pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym. Moja ostatnia @ 10.01

reklama
Owulacja może być przesunięta, ale chyba w prawie 6,5 tyg to pęcherzyk powinien znaleźć...
No ale jak owulacja by byla przesunięta to nie wiadomo, ktory jest tydzień, więc moze nie być nic 🤷‍♀️ zwlaszcza przy takiej becie. Tu tylko przyrost pokaże, co się dzieje.

Nie wiem na jakiej zasadzie piszesz o tym, co powinno być widać. Wystarczy przesunięcie owu o 2 tygodnie i już ma 4tc zamiast 6 🤷‍♀️

Prawda jest taka, że jeżeli pierwsze testy są z teraz, to nie wiadomo nic.

Do góry