• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Czy wybudzać noworodka ze snu?

reklama
Na innym poście pisałam właśnie o dziwnych trendach modowych. Od dziecka słyszałam ze karmi się na Żądanie. A obecnie położne mówią żeby wybudzać. Zaczęłam wybudzać i przeżywałam gehennę ja mąż i dziecko. Skończyłam z tym i na zadanie i wszyscy byli zadowoleni

Ja nie budzilam moich. Bylam szczęśliwa jak synek spał z 5 h ;) pieluchę zmienialam co ja sie przebudzilam pierwszemu dziecku i często okazywało sie, ze ma sucho, synowi juz nie, chyba ze kupa.

Tylko trzeba zwracać uwagę na to, że dziecko podczas żółtaczki nawet tej fizjologicznej może spać dłużej, a wtedy trzeba je wybudzać, żeby jadło. I żeby żółtaczka szybciej spadła. Ja pamiętam, że wybudzała córcię i nie trzeba było wprowadzać żadnych naświetlan uv i uniknęliśmy szpitala

Powiem tak. Jelsi dziecko ciągiem spi 8 h to oczywiście ze bym wybudziła choćby z nerwów. Mówimy o noworodku i Ew niemowlaczku. Ale jeśli budzi się co godzinę dwie lub trzy to pi co wybudzać? Raz spi dwie raz 3 . Godzina w ta czy w ta mu krzywdy nie zrobi. Ja wybudzlm jak wariatka co 3. Czy był czy nie był głodny zamiast karmić wtedy kiedy sam się domagal

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry