reklama

Czym dopoic dwu miesieczne dziecko ?

Natalka92

Fanka BB :)
Jak w pytaniu. Czym dopoic dwumiesieczne niemowle ? Kupki ma takie miekkie kamyczki i widze ze trudno mu sie wyproznic. Od wczoraj doslownie wciskam mu wode przegotowana i kupki teraz maja konsystencje plasteliny ale to nadal nie jest to. Na herbatke z kopru jeszcze za maly a wode mi mala gadzinka wypluwa. Jutro zadzwonie do poloznej ale chcialabym mu ulzyc szybciej. Ktos byl w podobnej sytuacji ?

reklama
Rozwiązanie
Wlasnie jestem po konsultacji z polozna. Powiedziala ze przy mm moze tak byc ze kupki beda mialy konsystencje plasteliny i jezeli malemu ciezko jest sie wyproznic to dawac tylko wode zwlaszcza ze jest goraco. Dawac czesto aby sie przyzwyczail do smaku wody. Z corkami nie mialam tego problemu i nie pily wody chodz probowalam im dawac. Moze dlatego nie chca mi pic zwyklej mineralnej wody tylko soki i wode smakowa.
Najlepsza jest jednak woda. Moja córeczka na poczatku też nie przepadała za wodą a ja na dodatek pokarmu na początku miałam mało i karmiłam małą mieszanie i niestety modyfikowane też piła a w związku z tym pani neonatolog kazała mi dopajać dziecko a jeśli nie chce wody to herbatą z rumianku lub właśnie kopru. Dawałam rumianek i to już chętniej piła.

reklama
reklama
Sa tez herbatki po 4 miesiacu a i diete rozszerza sie od 4 miesiaca wiec z teria nie dajemy nic do 6 miesiaca sie nie zgadzam. To ze to moze byc kwestia mleka wiem szczepienie w piatek mam wiec z lekarzem wymyslimy co zrobic z tym fantem. Jutro tez polozna mi powie co i jak. Ja chce wiedziec czym ewentualnie moge go napoic do jutra bo jutro juz skontaktuje sie z polozna. A trwa to trzy dni co pisalam.Taki rumianek rozrobiony w wodzie to wsumie chetniej pije. Wypil mi juz 20ml tak po troche.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry