• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Dentysta w ciąży ?!

whew_o

Zaangażowana w BB
Hejka :) od dawna byłam umówiona u dentysty na wyrwanie zęba ósemki boli mnie strasznie ząb .. przez większość czasu jechałam na silnych lekach przeciwbólowych ale odkad miałam podejrzenia że mogę być w ciąży odstawiłam je . Jestem już po dwóch pozytywnych testach ciążowych i może być to 5tc. nie wiem co robić ? Miałyście takie przypadki ?

reklama
Rozwiązanie
Ja wyrywalam zęba w 8 tygodniu ciąży i lecze kanalowo innego od 9 tyg do teraz (aktualnie 13 tydzień). Dentystka chciała zgodę od ginekologa, która mi dała bez żadnego problemu. Powiedziała że to lepsze rozwiązanie niż stan zapalny.
A mi w ciąży na ból zęba bardzo pomagało zucie goździków. Też miałam ząb do usunięcia ale z racji tego że ciąża była zagrożona nie chciałam ryzykować z wyrywaniem nawet w drugim trymestrze. Więc ten ząb od czasu do czasu dawał popalić. Płukanie szałwia i właśnie goździki pozwoliły mi dotrwac do końca ciąży.

reklama
A mi w ciąży na ból zęba bardzo pomagało zucie goździków. Też miałam ząb do usunięcia ale z racji tego że ciąża była zagrożona nie chciałam ryzykować z wyrywaniem nawet w drugim trymestrze. Więc ten ząb od czasu do czasu dawał popalić. Płukanie szałwia i właśnie goździki pozwoliły mi dotrwac do końca ciąży.
Goździki ? Ale jak tak z opakowania prosto do buzi ?:)

Ja wyrywalam zęba w 8 tygodniu ciąży i lecze kanalowo innego od 9 tyg do teraz (aktualnie 13 tydzień). Dentystka chciała zgodę od ginekologa, która mi dała bez żadnego problemu. Powiedziała że to lepsze rozwiązanie niż stan zapalny.

Rozwiązanie

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry