Tzn mam już córeczkę i od kiedy się dowiedziałam że będę miała syna boję się czy będę umiała kochać go tak jak córeczkę wiem że to głupie co pisze
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Tzn mam już córeczkę i od kiedy się dowiedziałam że będę miała syna boję się czy będę umiała kochać go tak jak córeczkę wiem że to głupie co pisze
Ale jak na razie jest ciężko
Napisane na SCL-L01 w aplikacji Forum BabyBoom
Tak przed ciążą leczyłam się na depresję musiałam przerwać leczenie teraz chodzę na psychoterapię. Jest trochę poprawa. Ale ciągle mam leki jak będzie po porodzie.Może masz wokół siebie bliskie osoby w podobne sytuacji: z małymi dziećmi, w ciąży z kim mogłabyś porozmawiać i spędzić trochę czasu?
Jeśli obawiasz się swoich emocji, obniżony nastrój się utrzymuje oraz w przeszłości borykałaś się z problemem depresji, warto skonsultować się ze specjalistą- psychologiem, terapeutą.
Ja nie dawno urodziłam syna, a mamy juz 2,5 letnią córeczkę. Tez się zastanawiałam nad tym jak to będzie z synem, czy pojawi się to samo uczucie i jak to jest możliwe żeby nagle znalazło się u mnie tyle uczuć do drugiego dziecka. I rzeczywiście było inaczej, ale mogę powiedzieć tylko tyle że ta miłość przychodzi sama, Ty nic nie musisz robic- ona na pewno będzie, może nie od razu ale parę tygodni z malenstwem- nie ważne czy chłopiec czy dziewczynka- będziesz oboje kochać nad życie. Nie zastanawiaj się nad tym, te uczucia przyjdą razem z pojawieniem się maleństwa. A jeżeli chodzi o depresję to polecam spotkanie z psychologiem, pomoże Ci rozwiać wątpliwości, odpowie na pytania. Pozdrawiam i spokojnej ciąży życzę, ciesz się tym czasemTak przed ciążą leczyłam się na depresję musiałam przerwać leczenie teraz chodzę na psychoterapię. Jest trochę poprawa. Ale ciągle mam leki jak będzie po porodzie.
Napisane na SCL-L01 w aplikacji Forum BabyBoom