reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Detektor tętna

kamaxx

Aktywna w BB
Dziewczyny czy mialyscie detektor tętna? Powiedzcie co o tym sądzicie, czy macie jakiś godny polecenia, czy faktycznie się sprawdzają takie detektory? Zastanawiamy się z narzeczonym nad kupnem :)

reklama
Rozwiązanie
I jak mierzylyscie tętno? O jakich porach dnia zazwyczaj? Pokazywał wam mniej więcej takie same wartości przy każdym użyciu?

Rano, wieczorem, czasem w południe. Teraz już nie używam, bo młody kopie jak szalony ;)
Cały czas tętno zgadzało się z tym, co sprawdzał lekarz. Mój od samego początku miał tętno na wartościach 135-140.
reklama
Ja miałam detektor angel sounds. Używałam go od 14 tygodnia ciąży przez dwa tygodnie i przez te dwa tygodnie byłam 3 razy u lekarza bo zdarzało się, że nie wyłapał serca. Chyba, że jesteś taką osobą, że nie będzie Ci to przeszkadzać to, że za każdym razem serca nie znajdziesz, to jak najbardziej polecam. Mnie to za dużo nerwów i stresu kosztowało. Od 16 tygodnia i tak ruchu czułam więc za długo go nie używałam.

Ja miałam detektor angel sounds. Używałam go od 14 tygodnia ciąży przez dwa tygodnie i przez te dwa tygodnie byłam 3 razy u lekarza bo zdarzało się, że nie wyłapał serca. Chyba, że jesteś taką osobą, że nie będzie Ci to przeszkadzać to, że za każdym razem serca nie znajdziesz, to jak najbardziej polecam. Mnie to za dużo nerwów i stresu kosztowało. Od 16 tygodnia i tak ruchu czułam więc za długo go nie używałam.
Ja jestem w 12 tygodniu i właśnie o to się boję żeby nie zdarzyła się taka sytuacja jak tobie, bo zamartwianie się na zapas bardzo łatwo mi przychodzi i gdyby było tak że detektor błędnie pokaże że bije za mało albo wcale to chyba bym oszalala ze stresu.. ciągle się zastanawiam. Ten detektor o którym mówisz też już przestudiowałam w Internecie i większość z tego co widziałam to w opiniach innych było że nie wykrywa tetna, więc może jakiś inny byłby dobry

Ja mamm Soline B. Używałam od 10 tygodnia. Dokładnie od 9 i 1. Nigdy nie miałam sytuacji żeby niee znaleźć. Chociaż pierwszym razem znalazłam po 20 minutach bo nie wieedziialaam czego szukać. Na początku tętno jest bardzo nisko im dziecko wieekssze tym wyżej siee szuka. Ja bym umarła bez detektora używałam do momentu Ruchow dziecka. Dzięki temu orrzezylaam pierwsze 18 tygodni

Ja mamm Soline B. Używałam od 10 tygodnia. Dokładnie od 9 i 1. Nigdy nie miałam sytuacji żeby niee znaleźć. Chociaż pierwszym razem znalazłam po 20 minutach bo nie wieedziialaam czego szukać. Na początku tętno jest bardzo nisko im dziecko wieekssze tym wyżej siee szuka. Ja bym umarła bez detektora używałam do momentu Ruchow dziecka. Dzięki temu orrzezylaam pierwsze 18 tygodni

Mam ten sam, bardzo polecam :) używałam od 10 tygodnia co jakiś czas :)

Czy mogłabyś wysłać zdjęcie lub linka? :)
Chciałam wrzucić fotę, ale plik za duży 😐
Czy mogłabyś wysłać zdjęcie lub linka? :)

I jak mierzylyscie tętno? O jakich porach dnia zazwyczaj? Pokazywał wam mniej więcej takie same wartości przy każdym użyciu?
Zazwyczaj rano ale niee polecam od razu po posiłku bo w brzuchu tornado i za dużo dźwięków. Podobne wartosscii ale to niee maa cco naa to patrzeć tętno siię zmieeniaa dziecko się rusza itp. Po pewnym czasie od razu wieedziialaam czy znalazłam tętno bo tto czysty dźwięk czy np nadchodzący z tętnicca. Jakk juzz znalazłam tetno to wylaaczzalaam bo dzieecko siee denerwowało :) na prawdę ciężko siee pomylić :) szczególnie na. Początku :)

reklama
Do góry