Cześć dziewczyny. Jestem 3 dzień na zmodyfikowanej kopenhadzkiej, którą dostałam od instruktorki fitnes. Na kopenhadzkiej byłam w zeszłym roku i schudłam 6 kg, nie dotrwałam do końca, przerwałam ją po 10 dniach, a na brokuły, które kochałam i jajka nie mogę patrzeć do dzisiaj!!

Ponieważ mam do zgubienia 14 kg, postanowiłam powtórzyć kurację. Moja dieta przedstawia się następująco:
Dzień 1 i 8
1: kubek kawy + slodzik
2: 2 jajka na twardo, gotowany kalafior
3 : 1 duża pierś z kurczaka (gotowana) sałata z oliwą z oliwek
Dzień 2 i 9
1 : kubek kawy + slodzik
2 : 1/2 brzoskwini lub jabłka, 150 g chudego twarogu, łyżeczką miodu , 2 łyżeczki wiórków kokosowych.
3 : plaster szynki (100 g), filiżanka fasolki gotowanej na parze , 2-3 szklanki jogurtu naturalnego
Dzień 3 i 10
1: kubek kawy + ewentualnie slodzik
2 : gotowany szpinak (kalafior, brokuł) , pomidor
3 : 2 jajka na twardo, 1 plasterek szynki (10dkg) sałata z oliwą z oliwek+ do picia szklanka soku
pomidorowego
Dzień 4 i 11
2 : łyżkę musu jabłkowego(bez cukru) ze 100 g chudego jogurtu + pełnoziarnistą bułeczka lub 2 kromki chleba Wasa, filiżanka kawy z mlekiem..
3 : 2-3 szklanki jogurtu naturalnego
Dzień 5 i 12
2 : duża marchewka tarta z cytryną
3 : 1 ryba z odrobiną sosu do pieczenia
Dzień 6 i 13
2 : 50 g ryżu (przed gotowaniem). Podsmaż z obu stron na 2 łyżeczkach masła 120 g filetu z ryby. Dodaj 200 g pokrojonych na cienkie plasterki pieczarek i pokrojoną w kostkę małą paprykę. Polej 2 łyżkami śmietanki, przypraw solą i pieprzem. Pod koniec smażenia dodaj osaczonego tuńczyka w sosie
własnym.
3 : 2 jaja na twardo + 1 duża marchew
Dzień 7 i 14
1 : 2 kromki pełnoziarnistego chleba razowego + po plasterku wędliny i sera żółtego + pomidor + do picia szklanka soku pomidorowego
2 : kawałek gotowanego chudego mięsa + świeży owoc
3 : NIC
PRZED 2 I 3 POSIŁKIEM NALEŻY WYPIĆ SZKLANKĘ PRZEGOTOWANEJ WODY.
Po dwóch dniach mam 1 kg mniej. No a przed tą dietą byłam na south beach 2 tygodnie (Ifaza) i schudłam 4 kg bez uczucia głodu!!! Tyle, że potem waga stanęła. Wyczytałam też o błonniku w proszku, który dosypuje się do jedzenia i też chudnie. Ma on poza tym bardzo dobroczynny wpływ na organizm: obniża cholesterol, działa jak miotła wyczyszczająca organizm ze śmieci no i wypełnia żołądek hamując uczucie głodu. Można do dostać w sklepie internetowym e-zdrowie za jedyne 10,95 co starczy na ok tydzień.
Mam tylko jedną obawę, czy po odchudzaniu nie zostaną obwisłe fałdy na brzuchu. Nie mam czasu na forsowne ćwiczenia, jedyne co mi pozostaje to napinanie mięśni. Mała jest tak absorbująca, że jakiś zorganizowany rochaj sportu odpada. Może znacie jakieś zabiegi kosmetyczne, które by uelastyczniły brzusio...
Pozdrawiam :laugh: