reklama

Dieta naszych dzieci

reklama
Polecam desrki gerbera jablko i banan z twarożkiem albo owoce z jogurtem . ( w sloiczkach) pycha !!!:-):tak: az zgrzeszylam i podjadlam troche Michalkowi ;-):-D

kupilam mu dzis takie wafelki ryzowe po 7 msc ale jakos nie bardzo chce to jesc ...

no to my jesteśmy chyba do przodu- mały je serki (biały, żółty, danio itd), jogurciki, szyneczkę , chlebek , zupki przewaznie te co my , truskawki , kiwi , bananki , arbuz, lubisie , kinder kanapkę - właściwie wszystkiego po trochę

Moja też dziś arbuza jadła, bardzo jej smakował :-) też już wielu produktów smakowała, z resztą teraz ma dwie babcie i dziadzia w domu to nie sposób było tego uniknąć :-) ale na szczęście jak do tej pory nic jej nie uczulało.
Co do glutenu to też dawałam po ok pół łyżeczki do zupki, ale to też nie co dzień, a teraz normalnie je już kaszki glutenowe i nic się nie dzieje.
A ja za to mam pytanie ile piją wasze dzieci i co podajecie do picia?? wodę, soczki czy herbatki??

Moj Michal nie lubi soczkow, ja mu daje herbatki najbardziej lubi z kopru albo ulatwiajaca trawienie ale pije tez z hippa dzika roze z malina i jablka z melisa. 100 - 200 ml dziennie. Jak robie mu w butelke to malo pije ale jak mu wleje w niekapka to sam ladnei wszystko wypija

dokladnie. tez rozcienczalam soki i nawet to mi bylo na reke bo z lodowki soczek byl zimny dolewalam cieplej wody i akurat bylo nie musialam grzac ;-) ale mimo to minka byla krzywa i plul jedynie smakuje mu nektar bananowy hipp kiedys lubil jablko-mieta ale teraz nie bardzo i nawet dobrze moze w przyszlosci zamist sokow wode bedzie wolal ;-)

a wczoraj dalam mu kaszke czekoladowo-bananowa po 8msc myslalam ze mu posmakuje a on sie tak krzywil i trzachal jakby cytryne jadl moze gorzkie przez kakao po 3 lyzeczce wyrzucilam ;-)

Nikola pije herbatki ok 200 ml w zależności od temperatury na dworze.Najbardziej podchodzi jej malina -dzika róża bobovity i ostatnio brzoskwiniowa.
Rano je 200 ml kaszki manny 3 owoce na obiad jakąś zupkę wieczorem kleik ryżowy i w między czasie jabłko, gruszkę lub jogurt i chrupki kukurydziane.Uwielbia jabłka:tak:! Niestety nadal nie toleruje sztucznego mleka:-(,cycusia z dwa razy tylko pociągnie w ciągu dnia, ale za to wieczorem przyssa się i zasypia z cycusiem w buzi:tak:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry