reklama

Dieta naszych dzieci

Kobietki napiszcie proszę jak wygląda codzienny jadłospis waszych pociech?Myślę ,że musze jakoś przestawić małej posiłki , u nas narazie jest tak:

rano ok.8ej - 210 ml mleka( ostatnio dodaje kakao - strasznie lubi)

ok.11ej skibka chleba z wedlina lub pasztetem itd

z nami o 14 , 15ej obiad( je juz to co my mamy,przewaznie ziemniaki i jakies warzywko , ale nawet kotleta zje)

o 17ej - deserek - i to jest 1/2 banana albo starte jablko , jak nie ma owocow to jest serek lub jogurt i pare sztuk biszkoptow,

i wieczorem po kapieli ok.19.30 - kaszka bobovita mleczno-ryzowa.

I tu pojawil sie problem od 3 dni caly dzien jest dobrze , Amelka bawi sie nie marudzi a wieczorem po kaszce gdy troszke herbatki wypije zaczynają się straszne wymioty!Wina kaszki to raczej nie jest , bo zajada ją od 5 m-ca życia i nigdy nie było problemów, ciekawe tylko ,że jak potem dam jej chlebka z masłem to jest wszystko ok, myślałam więc ,że moze zamienić jej kaszke z chlebkiem , i rano podawać kaszke a wieczorem chlebek.Jak to jest u Was?
Czy wasze maluchy przesypiają całą noc?Amelka usypia ok.21.30 i budzi się o 8ej rano.

reklama
Tea a może malutkiej nie smakuje kaszka.... może daj jej w to miejsce coś innego lekkiego. Butle mleka/.....\a swoją drogą długo już tak jest? Kiedy Ci wymiotuje.. w trakcie posiłku czy po. Jak po to jest przejedzona. Jak w trakcie może jej nie smakuje. A i jeszcze jedno.. jeśli wymiotuje po jedzeniu to może coś robi takiego co jej wywołuje ten stan... albo odstaw herbatkę i daj jej inne piciu np. wodę.

Ostatnia edycja:
Właśnie to jest dziwne , bo kaszki zawsze lubiła , żadnej nowości jej nie dałam , wymiotuje dopiero po zjedzeniu jakieś 10 minut. Przejedzona raczej nie jest , bo o 17ej dostaje tylko coś z owoców lub mały jogurcik. Chyba zamienię kaszkę z chlebkiem , obawiam się tylko żeby taki chlebek jej wystaeczył na całą noc , a z kaszki rezygnować całkowicie nie chcę.

A u nas to wygląda tak:
ok 9 troszke mleczka się napije ok. 170 ml
ok 11 kaszka na gęsto
ok 14 obiadek je już to co my
ok 17 deserek serek albo budyń albo co jest w domu
ok 19 jedna kromka chlebka
i przed snem butelka mleka ( choć od paru dni nie chce już tego wieczornego mleczka)
i zazwyczaj przesypia całą noc do ok 8

U nas to dalej cyc na przebudzenie póżniej jakaś kanapeczka lub jajeczko. Około 11 owoc, 13-14 obiad na którym zależy od dnia raz zje 2 dania a raz tylko zupkę ale z mieskiem, okolo 16-17 jogurcik w między czasie lubi sobie podgryzac jabłko, chrupka lub biszkopta a na noc to moje dziecko uwielbia owsianke lub grysik. Aha i jak ma czas to jeszcze w ciagu dnia pociagnie cyca.

uU nas juz dobrze. Zmieniłam kolejność posiłków i teraz na 2 śniadanie dostaje kaszke , a wieczorem chlebek i jest ok, wiec przy tym schemacie juz zostaniemy.Pozdrawiam

U nas jest tak:
Rano ok 8-9 kaszka, lub kanapeczka z jajkiem, twarogiem lub tym co jest w lodówce
ok 13 zupka wazywna
ok 15 obiadek z mieskiem (przewaznie nasz, ale czasem jest to sloiczek)
ok 17 jakas rzekaska czyli jogurcik, owoc, kisiel, czy cos w tym stylu
ok 20 butla kaszy, czasem przed tym jeszcze kromeczka chleba z maselkiem
generalnie malo nie je a i tak nie przesypia nocy. Wstaje raz, czasem 2 razy. Przewaznie ok 1 i 5. Dostaje wtedy mleko, a o 5 kasze. Nie wiem już co mam z ta moja Ameleczka zrbic, tak bardzo chcialabym sie wyspac :/ zazdroszcze wam.

iza_jot mam identyczną sytuację na kolację Mała zje kaszkę tyle, że łyżeczką i to dużą porcję, a i tak obudzi się ok.24/1 wtedy daje jej 120ml mleka i ok.5/6-180ml. Jak nie dam jej o tej 24 bo np śpi dobrze to obudzi się o 4 na mleko. Też nie wiem co robić, żeby Ala przespała całą noc....

reklama
No to Zuzia mamy identycznie. U nas tak samo, nawet jak prześpi tą 24-1 w nocy, to i tak ok 3 będzie płakać :/
Nie pomaga nic, ja też jak mała nie jest bardzo zmęczona to daję jej gęstą kaszkę łyżeczką, czasem daję też mannę z owocami gotowaną na krowim mleku, zjada tego całą miseczkę a i tak się budzi :/ ja jak zjem taką porcję manny to jestem najedzona do rana hehe nie wiem o co kaman :/ chyba poprostu nasze maluchy tak już mają.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry