reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dieta naszych dzieciaków :) mniam mniam

Ale wyczytałam jeszcze, że 10 miesięczne dziecko próbuje dopasowywać kształty do sortera:sorry:Olga zdecydowanie nie:-p
Flora podobnie...zresztą nie po to w garnuszku jest duży otwór u góry, żeby się pałować z wciskaniem klocków do małych otworów:-p Wg norm chyba Nestle wiszących w naszej przychodni też zresztą jakieś dziwactwa wychodzą, bo najpierw każą raczkować, a dopiero potem siadać podpierając się rączką...cóż u nas, jest dokładnie odwrotnie:-p

reklama
Survivor to u nas było właśnie wg norm Nestle:-D
Pearl współczyje niejadkownia:sorry: u nas niby lepiej,ale co się zaczynam cieszyć,że dziecko ładnie je to znów zaczyna wydziwiać:baffled:

Ostatnia edycja:
Samodzielne jedzenie yhy Mis jakby sam mial jesc to zapewne raczki bylyby w miseczce i moze 10% jedzenia trafilo by do buzi:tak:Mis sam pije ale tylko z butli .
Mojej siostry corka zaczela sama jesc po skonczeniu okolo 12-14 miesiecy:tak:
Pearl licze na poprawe apetytu Szymona:tak:

U nas Misia sama pije z niekapka ale silikonowego, butle z mlekiem tez sama trzyma:tak: Sama nie je, lyzeczke tak jak inne dzieci pcha pusta do buzi:tak:A z tym dopasowaniem ksztaltow to chyba za wczesnie. Moja wklada do garnuszka gora, ma jeszcze zyrafke z Fisher Price a tam sa klocki w ksztalcie kwadratow i wrzuca ale tam jest tylko jeden otworek:tak:

Madzia Ty pisalas kiedys ze dajesz Maciusiowi pierogi. robisz je sama? jak tak to tak normalnie jak pierogi czy zmieniasz sklad? juz tak mysle ze moze cos takiego by mojemu Szymonowi posmakowalo:baffled:skoro lubi np kanapki z szynka czy zoltym serkiem:tak:

Pearl a moze zamiast zupki sprobuj dawac warzywa oddzielnie raz marchew,pozniej ziemniaka moze uda sie znalezc skladnik ktorego Szymon nie lubi:tak:

Pearl mieliśmy pierogi od mojej mamy i takie normalne,nie robione specjalnie, z serem,ziemniakami,smażoną cebulką,przyprawami.Już dwa razy mu dawałam i jadł,raz sam sobie trzymał i memlał,a ostatnio mu po kawałeczku dawałam i wsunał dwa:tak:

u nas też jakoś kulawo z obiadkami:baffled:Kaszkę je,deserki i jogurty też.Teraz wsunął 280 ml tego ryżu na mleku z jabłkiem i cynamonem.
Kiedyś próbowałam dawać mu obiadek osobno warzywa,mięsko i makaron,ale nie przeszło:no:Ale jak my jemy i daję mu warzywaz czy mięsko po kawałeczku to je.

Dziewczynki bo dzieciaczki dorastają i już chcą jedzenia dorosłego a nie niemowlęcego :-) Mój Młody jeszcze coprawda je słoiczki itp. ale powoli będę odchodzić od osobnych obiadków dla Adasia. Wczoraj np. jadł z nami fasolkę po bretońsku i aż uszy mu się trzęsły.
O pierogach nie pomyślałam. Ale też musze spróbować :-)

reklama
Do góry