reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dieta naszych dzieciaków :) mniam mniam

reklama
Survi,MamaBiN chyba skorzystam z Waszej rady i sprobuje Bebiko:tak:
No Olga super:tak:Misi probowalam dac porzeczki z krzaczka ale je olala:baffled:

Co do mleka to u nas nadal nutramigen2, nie wiem ile kosztują inne mleka ale to nasze na recepte chyba nie wychodzi drogo bo puszka ok 13zł:tak:
Kasia Kuba jagody też próbował ale lepsza frajda była ze zgniecienia i rozsmarowania jagódek po swoim ciałku:dry:
Dorka u nas porzeczki nie przeszły-za kwaśne:-D
Jeżeli chodzi o obiady to nas ogranicza alergia małego:baffled:dlatego też staram się dla nas też gotować coś co mały zje, ale ciężko z tym. Więc jemu zazwyczaj mięso gotuję osobno:tak:31.08 jedziemy do alergologa ale nie napawam optymizmem że coś będziemy mogli dać bo mały non stop wysypany:baffled:

Kasia Kuba jagody też próbował ale lepsza frajda była ze zgniecienia i rozsmarowania jagódek po swoim ciałku:dry:

Kicrym, to może Kubuś zna specjalne właściwości jagód, które dobrze wpływają na skórę? Może warto wypróbować?;-):-D
Pożeczek nie dawałam, ale chyba faktycznie zbyt kwaśne

A u nas porzeczki i grejfruty bez problemu...mała ostatnio ojcu z rąk grejfruta wyrywała i choć krzywiła się niemiłosiernie to jadła aż się uszy trzęsły:-D

Dorka, jeśli wybierasz między Bebilonem a Bebiko, to radzę to drugie - o połowę tańsze, a ten sam producent i na moje oko składowo i smakowo to dokładnie to samo;-)

Tak jak Surv pisze Bebilo Junior 3 kosztuje za puszkę ok.46 zł , a Bebiko Junior 3 ok. 10,70zł . Ponadto od czasu do czasu można urozmaicić dziecko i kupić Bebiko o smaku bananowym.

Ja kontynuuję Bebilon - 1 i 2 używałam, bo mają serię IMMUNOFORTIS dla dzieci z tendencjami do kolek i zaparć, a Jula z tą właśnie przypadłością walczyła we wczesnym niemowlęctwie:tak: Stwierdziłam, że przechodząc na 3 zostanę przy tym samym. Dobrze je toleruje, zjada aż miło. Ostatnio kupiłam dużą puszkę za 35 zeta - w Realu:-)

Na bilansie roczniaka Pani dr stwierdziła, że Jula może w zasadzie jeść wszystko w zgodzie ze zdrowym rozsądkiem. Mogę dawać jogurty, a także budyń na zwykłym mleku. Mam naturalnie przy każdej nowości obserwować czy przypadkiem dziecka nie wysypie:-)

reklama
My tez jemy Bebiko 3 lub 3R.W sumie w większości kleik z owocami na mleku (śniadanie i kolacja),ale ostatnio daję mu też samo do picia.
Na drugie śniadanie i podwieczorek przeważnie danio,albo jogurt.
Na obiadek przeważnie to co my jemy,chyba,że jest bigos,albo coś niezbyt zdrowego:zawstydzona/y:,to daję danie ze słoiczka.
Je też kanapki z wedliną i serem,ale szczerze mówiąc wolę mu dać kaszkę na śnaidanie,bo jako tako zje w krzesełku, a z kanapką muszę za nim latać.
Jak byliśmy teraz w Kudowie,to tak mu apetyt dopisywał,że na śnaidanie zjadał kaszkę,a później jeszcze grubą parówkę i pól bułki z serem:szok::szok: Wczoraj apetyt ciągle wilczy i po kaszce była jeszcze połowa drożdzówki i danio to większe 250g:szok:
A i borówki,maliny,a jeszcze do niedawna porzeczki prosto z krzeczka robią furorę

Do góry