• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Dieta naszych dzieciaków :) mniam mniam

Zainab uwielbia jablka ale tylko te slodkie odmiany.
Dziasiaj dalam jej uduszone i zmiksowane jablko i bylo plucie ale dlatego, ze to juz byla inna odmiana jabklek, kwasniejsza - tylko takie mialam w domu. Wiec wydaje i sie, ze to tez zalezy od odmiany jablek.

reklama
my dziś brokuł c.d. ale nie było niestety kupki więc jakaś męczarnia w najedzonym brzuszku
póki co owoców nie zapodaję więc liczę, że samoczynnie się oczyści
nie wiem czy dobrze robię ale nie było przerwy miedzy wprowadzoną marchewką a brokułkiem
czy wy wprowadzając nowy smak robicie jakąś pauzę na obserwację maluszka i brzuszka???

renia my idziemy tym samym rytmem. Wczoraj już był brokuł a dzisiaj była jeszcze kupka marchwiowa. Mój mały przed stałymi często robił kupki, teraz mamy 1 dziennie. Ogólnie chyba jest ok, ale co można stwierdzić po tak małej ilości.
Jutro dalej brokuł.

haszi to u nas wczoraj też marchewkowa kupka
jutro brokuł (czyli już 3 dzień będzie)
cały czas tylko z niepokojem obserwuję, czy nie ma jakiejś skazy czy wysypki bo niedawno wyszliśmy z jednej i nie chciałabym wpakować się w kolejną:baffled:
ale z tego co czytam marchew i brokuł nie alergizują

No ja też obserwuje, bo kto tam wie co może podziałać źle na moje dziecię.
Tymek ma i tak na razie jakąś wysypkę na plecach ale maja ją wszyscy trzej moi faceci, chyba płyn do płukania z pościeli im nie spasował albo coś w wodzie.
Ja zwyczajnie zżynam twoją dietę ^^ więc idziemy dokładnie tak samo :-p i w te same dni. Tyle, że ziemniaczki chyba będą ze szpinakiem bo pomyliło mi się i z dynią nie znalazłam :( W 3 hipermarketach nie było.

Dziewczyny, a nie orientujecie się kiedy mozna do zupki dorzucić buraki? Na liście Sylci nie znalazłam, a tak sobie z siostrą wymyśliłyśmy, że jeśli dziewczynki już mogą, to na wigilię byśmy im barszcz w wersji dzidziusiowej podały;-)

Ja po każdym nowym jedzonku robię dwa dni przerwy na obserwacje. Boje sie panicznie alergii i to może dlatego jestem ostrożna. U nas narazie jabłko z marchewką na tapecie....potem zaczniemy inne warzywka i moze w okolicy swiąt zaczniemy testowac jakieś zupki i obiadki.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry