reklama

Dieta niemowlaka-co i kiedy !

Mój Kamilek je narazie jabluszko z Gerbera a wczoraj i dziś jadła marchew z jablkiem z gerbera o wile lepiej mu smakuje niż same jabluszko. Zjadł dzisiaj więcej niż pół sloiczka :laugh2: Bardzo ladnie je z łyżeczki i wogóle nie pluje :szok:

reklama
Ja też dostałam paczkę z Hippa :tak: Ale ta zupka dynia + ziemniak jest fuj :baffled::no: !! chociaż Milenka ja zjadła, ale dodałam jej do niej trochę masełka. Ale naprawdę dziewczyny nie ma to jak ugotować zupkę samemu. Milenka potrafi zjeść cały słoiczek i wołać o jeszcze - jest tak smaczna,a daje do niej te same warzywa co są w zupce Gerbera czyli ziemniak, marchew, trochę pietruszki, selera i pora. Zupka jest pyszna. Gotuję jej na dwa dni i Milence bardzo smakuje. A gdy dwa dni z rzędu dałam jej jarzynowej z Gerbera to mi po godzinie od zjedzenia zupki płakała jak wściekła. Chyba ja brzuszek bolał :zawstydzona/y::no:

Ja wczoraj dostałam pierwszą paczkę z Hippa ale raczej taką koperte a niej ulotki i herbatkę jabłkową z melisą, mleczko i kaszkę w próbkach wszystko po 4mcu.

Mycha a napisz przepis na zupki jakie robisz Milence. Przydadzą mi sie jak zacznę robić Kamilkowi niedlugo.

Basiu kroję w kostkę średnią marchewkę, duży ziemniak, kawałek pietruszki, selera i trochę pora. Wszystko wrzucam do gotującej się wody (do garnka wlewam tyle wody żeby zakryło warzywa) potem zmniejszam palnik i gotuję pod przykryciem przez 30 min. (do miękkości) Następnie wybieram cedzakiem wszystkie warzywa, wrzucam do miksera i dolewam na oko wywaru (tyle, żebym nie musiała potem zagęszczać kleikiem) i miksuję na papkę. Zupka jets tak dobra że nie trzeba nic dodawać. CZasem piszą że można dać masełka albo odrobinę oliwy z oliwek:tak:. Trzeba pamiętać, żeby nie dać za dużo pietruszki bo pietruszka daje gorzki smak. Jeżeli tak sie stanie trzeba dać troszeczkę cukru i przegotować ;-)

A ja dostalam dla Oliwki na poczatku paczke tylko z BoboVity i dalej nic, HIPP nam nic nie przyslal, a my tak lubimy deserki z tej firmy :-( A co do dyni z ziemniakami to Oliwce bardzo to danie smakowalo :tak:

Mycha ja dzisiaj ugotowałam małej zupkę, ale wyszła mi taka bezpłciowa:eek: :sick: , nie wiem może dlatego tak mi się wydaje bo ja lubie wszystko dobrze dosolone i dopieprzone;-) , ale naprawde jakaś taka bez smaku:no: . Czy Ty solisz te zupki, albo słodzisz??:confused: :confused:

Baska na str. 51 tego wątku podawałam linka z przepisami, tzn. Agutka go poprawiała:-D , więc szukaj go w poście Agutki -"Przepisy na obiadki".;-)

Renee przepraszam ze sie wtrace ale dzieciaczkom najlepiej nie solic i nie slodzic jedzonka tak dlugo jak sie da, bo dziecko bedzie chcialo tylko doprawione danie dopiero wtedy gdy poczuje smak soli lub cukru (takie jest moje skromne zdanie :zawstydzona/y: )

reklama
Renee raczej nie powinno sie solić i cukrować, ale szczypta dziecku na pewno nie zaszkodzi :tak: ALe najlepiej dać trochę masełka. Zobaczysz ze zaraz smaczek będzie inny :tak:

Basiu narazie nie ma dużego wyboru w gotowaniu zupek. Gotuję tylko tę, ale można np raz ugotować tylko ziemniak z marchewką, innego dnia
ziemniak z marchewką i dodatkiem pora, a jeszcze innego dnia jarzynową dając z kazdej jarzynki po trochu. :tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry