reklama

Dietka mamy karmiącej?..

Ja tez jem jablka. Bananow ponoc tez nie mozna, a tez jem. Ani owocow pestkowych, typu sliwki, morele itp a tez owe jem. Co ludz to i opinia. Samamu trzeba sprawdzic co nam pasuje, a co nie...

reklama
Ja pije dużo wody,herbatę normalna owocową w saszetkach,na laktację 1lub dwie dziennie poza tym kompoty domowej roboty i soki jabłkowy i porzeczkowyczasami jak mam smak to sobie kawkę też zrobię
Jabłka jem :) ciasta domowej roboty też jem czekoladę też ale bardzo mało W sumie wszystko jem ale niektóre potrawy w małej ilości

Jajek nie jem tylko w postaci jajecznicy bo raz zjadłam i mieliśmy koszmar

ja jem jabłka z kompotu, surowych jeszcze nie próbowałam. A do picia przede wszystkim woda, kompot z jabłek, herbata czarna ale bardzo słaba, inka i kawa bezkofeinowa 1raz dziennie-tak to u mnie wygląda ;-)

Właśnie zastanawiałam się nad surowymi jabłkami ale wole nie ryzykować, soku ponoć lepiej nieee tak że jutro ugotuje jabłkowy kompot. Wody pije mnóstwo, no i do wczoraj piłam kilka kubków kawy zbożowej z mlekiem ale przez kolke małego zaczęłam ograniczać już i tak mega ograniczone moje menu. Dziś nie wypiłam w ogóle kawy zbożowej i odpukać :-) kolek brak, no ale podawałam też kropelki sab simpleks i już nie wiem co zadziałało. Krople podaję trzeci dzień i może zaskoczyły... albo też pomógł fakt wyeliminowania nabiału (mleko do kawy, ser żółty, biały czy homogenizowany serek jadłam codziennie)
Co jeszcze można bezpiecznie pić? herbatki owocowe też?

generalnie z surowymi owocami powinno sie uwazac i wprowadzac je powoli, ale akurat jabłka pomagają na trawienie bo zawierają błonnik więc dobrze je jeść surowe ze skórką :) no i orzetworzone oczywiście można również :)

ja jem jablka (fakt nie codziennie) i pije sok jablkowy, wode z odrobina sokow owocowych bo samej nie lubie, melise, anatola i inke, czasami herbatki owocowe lub czarna slaba...
generalnie jakos nie przestrzegam diety mocno ;-)

Witajcie,
Czy są wśród was mamy karmiące dzieci z alergią na mleko krowie? Może podzielimy się pomysłami na posiłki? Ja przerabiam to już drugi raz - z moim pierwszym dzieckiem też byłam na diecie- chętnie podzielę się doświadczeniami ale też mam nadzieję że ktoś też podpowie mi co jeść bo jestem ciągle głodna!

reklama
ja jestem na diecie bezmlekowej z wyboru- nie bardzo lubie nabiał, czasami wypije szklanke mleka no i jem smietane. co do dan całe dorosle zycie tak jem. i szczerze powiedziawszy trudno mi znalesc potrawe z nabialem

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry