• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Długoletnie staraczki w ciąży, a w końcu mamusie 🤰🤱

reklama
Ja myślę, że największą różnice to jednak robi pierwsza faza porodu, bo jak za pierwszym razem to było kilkanaście godzin z podłączoną oksytocyną a teraz było tak na prawdę kilkadziesiąt minut na luzie, to jest kolosalna zmiana 😂.
No przy pierwszym skurcze zaczęły się koło 15, urodziłam następnego dnia przed 11. Drugi wywoływany bo wody odeszły, a skurczy zero. Jak już w końcu pojawiły się po oxy to poszło migiem.
No ale nie ważne jak długo, ważne, że szczęśliwie zakończone.

Już w domku? Jak malutka, spokojna czy już dala popalić? 🥰
Pierwsza nocka oficjalnie za nami 😁 malutka była grzeczna, obudziła się 2x na karmienie i pampersa i zaraz znów odlot w krainę zapomnienia 🤣 nawet się wyspałam, mimo, że muszę dużo siedzieć na laktatorze nawet w nocy.
Wczoraj jak wróciliśmy do domu to strasznie płakałam, ogólnie mam mega baby bluesa. Ale liczę, że przejdzie tak samo jak moje dwa opuchnięte balerony, które podobno są nogami 🤣

Pierwsza nocka oficjalnie za nami 😁 malutka była grzeczna, obudziła się 2x na karmienie i pampersa i zaraz znów odlot w krainę zapomnienia 🤣 nawet się wyspałam, mimo, że muszę dużo siedzieć na laktatorze nawet w nocy.
Wczoraj jak wróciliśmy do domu to strasznie płakałam, ogólnie mam mega baby bluesa. Ale liczę, że przejdzie tak samo jak moje dwa opuchnięte balerony, które podobno są nogami 🤣
Oj ten czas po porodzie jest mega mega trudny. Nowa rzeczywistość, hormony szalejące w organizmie.
Co do opuchlizny pończochy medyczne ratują sytuację i pomagają jeśli chciałabyś skorzystać. Ja niestety nie wiedziałam i długo bujałam się z opuchlizną..

reklama
Też siedziałam na laktatorze w lato, od kiedy go nie używam życie jest piękne 😅
Dwa razy to super 😀 mi spuchły dzień po porodzie i trzymały kilka dni😏

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry