reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Długoletnie staraczki w ciąży, a w końcu mamusie 🤰🤱

Mnie do odstawienia zmotywowało to, żeby mi później dwójka nie wisiała na cyckach 😁 córka już wymyśliła, że jak będzie dzidziuś to znowu mamusia będzie mlecz mleczko.

reklama
Mnie do odstawienia zmotywowało to, żeby mi później dwójka nie wisiała na cyckach 😁 córka już wymyśliła, że jak będzie dzidziuś to znowu mamusia będzie mlecz mleczko.

Ty jeszcze masz córeczkę małą, więc to całkowicie zrozumiałe. Moja miała sześć lat, kiedy przyszedł na świat jej brat. Brzuch rósł, a w jej głowie kłębiło się mnóstwo myśli i pytań. W końcu nadszedł dzień, w którym zapytała, czy będzie mogła spróbować mojego mleka — przyznam, że to było dla mnie dość dziwne przeżycie.
Na domiar złego, na Mikołajki dostała książkę o Zuzi, która miała mieć brata. Czytam jej ją, a tam… Zuzia też pyta mamę, czy może spróbować mleczka 🤦🏻‍♀️ no i książka utwierdziła ją w tym, że można spróbować 😂

Ty jeszcze masz córeczkę małą, więc to całkowicie zrozumiałe. Moja miała sześć lat, kiedy przyszedł na świat jej brat. Brzuch rósł, a w jej głowie kłębiło się mnóstwo myśli i pytań. W końcu nadszedł dzień, w którym zapytała, czy będzie mogła spróbować mojego mleka — przyznam, że to było dla mnie dość dziwne przeżycie.
Na domiar złego, na Mikołajki dostała książkę o Zuzi, która miała mieć brata. Czytam jej ją, a tam… Zuzia też pyta mamę, czy może spróbować mleczka 🤦🏻‍♀️ no i książka utwierdziła ją w tym, że można spróbować 😂
O, jak sobie z tym poradziłaś? Bo też obawiam się takich próśb. 😅

Ja już miałam kilka podejść do odstawienia i niestety całkowicie mi się nie udało. Na razie pomaga czas w pracy, wieczorem zaangażowałam męża w usypianie, ale pozostały czas kiedy się do mnie dorwie to wisi na cycku 😆

Ja już miałam kilka podejść do odstawienia i niestety całkowicie mi się nie udało. Na razie pomaga czas w pracy, wieczorem zaangażowałam męża w usypianie, ale pozostały czas kiedy się do mnie dorwie to wisi na cycku 😆
Mi zajęło półtora roku, a próbowałam nawet hardkorowy metod tj. czosnek. Normalne dzieci podobno po tym że odrazu mają odrzucenie od piersi, ale nie moje. W ze smakiem zjadła ten rozgnieciony czosnek, a później normalnej ssała pierś 🤷🏻‍♀️

Małe cycocholiki.
Mi jedno nie przeszkadzało, no ale jeśli dwójki bym nie chciała. Plan był karmić do 2lat, wyszło niewiele więcej.

reklama
Do góry