• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

do kiedy obniżony wymiar pracy

Dzień dobry,

Dziecko urodziłam 06.II.2011, do pracy wróciłam 06 lutego 2012 r. Nie korzystałam z urlopu wychowawczego. Od 01 lutego korzystam z obniżonego czasu pracy 3/4 etatu, zgodnie z art 186 (7).

W kontekście nowych przepisów, starych przepisów - do kiedy maksymalnie mogę korzystać z tego uprawnienia obniżonego czasu pracy? Czy do czasu gdy dziecko skończy 4 lata tj do 06 lutego 2015?

Będę wdzięczna za odpowiedź

reklama
Dzień dobry,

Dziecko urodziłam 06.II.2011, do pracy wróciłam 06 lutego 2012 r. Nie korzystałam z urlopu wychowawczego. Od 01 lutego korzystam z obniżonego czasu pracy 3/4 etatu, zgodnie z art 186 (7).

W kontekście nowych przepisów, starych przepisów - do kiedy maksymalnie mogę korzystać z tego uprawnienia obniżonego czasu pracy? Czy do czasu gdy dziecko skończy 4 lata tj do 06 lutego 2015?

Będę wdzięczna za odpowiedź

Co do zasady może Pani korzystać z obniżonego wymiaru tak długo, jak długo mogłaby Pani być na urlopie wychowawczym - obecnie zatem 35 m-cy i nie dłużej niż do ukończenia przez dziecko 5 r.ż.
W kontekście Pani sytuacji ważne jest jednak jeszcze na jaki okres obniżenie to zostało ustalone.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry