reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Do mam chlopców

Mamoot, super :-D :-D :-D Ciesze sie, ze sie spodobal Smykowi :-D :-D :-D
A tak w ogole, czemu nie daliscie znaku sygnalu, ze jestescie w okolicy? Bysmy sie spotkali, albo co...... Aaaa, niedobra Rodzina Mamootow ;-)

reklama
Ja wiedziałam, że tak będzie.... :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
A tak serio, jak już jechaliśmy Jerozolimskimi i zobaczyłam górkę na Szczęśliwicach to powiedziałam do małża: a tu gdzieś Heatherek mieszka. :-) Ale wiesz, jak to jest decyzja, że jedziemy do Blue City to tak ad hoc była podjęta (bo młody był w dobrym humorze, a nocnik na horyzoncie).
No a laptopika brak pod ręką, żeby maila trzasnąć. A komóry do Ciebie nie mam.
A poza tym masz rację: rodzina Mamootów jest barrrrrdzo niedobrrrrra, grrrroźna i kąśliwa.....mlask, mlask (sory, odbija mi trochę:-p)
He, he, a przy okazji zakupów nocnika w sąsiednim sklepie małż mi kupił dwie kiecki! :-D

Cześć Dziewczyny! Proszę o pomoc!! Mój 9cio miesięczny Kuba dostał masakrycznego odparzenia na siusiaku :-( Pieluszki zmieniam mu bardzo często, stosuję też Sudocrem i nigdy nie miałam kłopotu z odparzeniami:no: A teraz nie wiem co się dzieje. Z tego co się od was dozytałam, to przez pampersy (prawdopodobnie). Bo wcześniej używałam Huggies super flex (te z Kubusiem Puchatkiem) teraz zaś kupiłam Classic:-(. Stosuję sudocrem ale to nic nie pomaga. Doczytałam się na różnych forach, że pomaga LINOMAG i MĄKA ZIEMNIACZANA. Pomóżcie błagam!!

Pampersy to raz... ale mocz moze byc za kwasny stad takie odpazenia...moja corka tak miala...kiedy np.za malo pila... wroc najpeiej do "starych"pieluch...wietrz czesto siusiaka... a moze to ma tez wsolnego cos z nowo wprowadzonymi pokarmami ??

Hej.
Nie wydaje mi się, żeby to było odparzenie, raczej stan zapalny napletka. Mnie w takim przypadku kazano w przychodni kupić RIVANOL KONIECZNIE w tabletkach na 1/4 szkl. ciepłej wody wrzuć 2 tabletki i takim roztworem rób okłady lub "maczanki" ---> bardziej skuteczne, ale trudniejsze do wykonania. Podkładaj jakiś ręcznik i na którym ci nie zależy bo plamy z rivanolu nie schodzą, a mały może sie bronić. Nam pomogło bardzo szybko i na drugi dzień rano zaczerwienienie było już dużo łagodniejsze. Rivanol możesz spokojnie zastosować, do lekarza pędź jeżeli przez najbliższe 12 h nie stwierdzisz poprawy, lub od razu kiedy stwierdzisz obrzęk skórki.
Wszystkie czynności wykonuj delikatnie ale zdecydowanie. Ja robiłam maczanki w ten sposób, że mały siedział na nocniku i mówiłam ze siusiak musi napić sie syropku, żeby nie bolał...życzę powodzenia
P.S Rivanol w butelce jest za słaby. w rachubę wchodzą tylko tabletki...

reklama
Do góry