• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Dobra KSIĄŻKA I FILM

a ja mam totalny brak chęci na czytanie i nie czytam nic. Teraz zabrałam sie za ogladanie i tak skonczyłam Gotowe na Wszystko chirurgów i jestem w 2 serii Skazanego na śmierć.

reklama
Dawidowe- skazanego to też kiedyś namiętnie oglądałam, ja w sumie jeden serial skończyłam oglądać "Krew z Krwi" jak masz szanse ściągnąć to polecam bo to jeden z polskich lepszych seriali. Teraz nie mam co oglądać, ale ma być na Canale plus cała saga Millenium w szwedzkim wydaniu, i chyba od jutra, ale muszę sprawdzić.

Ja przeczytałam jednym tchem: Zniszczone dzieciństwo Shy Keenan. I powiem wam, że jest drastyczna, okrutna, pełna wulgaryzmów, ale mocno przemawia, porusza i pokazuje jaki na świat jest chory i czasem faktycznie że jest czwarta władza czyli media. Dla tych co mają mocne nerwy polecam, ja w sumie zawsze czytam takie książki, ale ta mnie zaskoczyła i powaliła, bo nie spodziewałam się takich mocnych wyznań, czułam się jakbym czytała jakiś Horror i coś co nie zdarzyło się naprawdę, a jednak zdarzyło się.

jeszcze czytałam też na faktach książkę Skradzione Życie Jaycee Dugard i też mnie przybiła troszkę ale jest bardziej stonowana i nie taka brutalna jak ta pierwsza. Inaczej sobie ją wyobrażałam, tym bardziej, że w mediach głośno było o tej sprawie porwania 11 latki. Ale może dobrze, że nie jest brutalna, bo może ją każdy przeczytać.

Kroma przeczytałam opis i recenzje tej pierwszej książki i nie dałabym chyba rady przeczytać,jestem za słaba raczej,zwłaszcza że to jest na faktach.ale faktycznie historia wygląda na bardzo przejmującą i tragiczną.

KROMA aż z ciekawości przeczytałam opis "Zniszczonego dzieciństwa" i chyba bałabym się sięgnąć po tą książkę tym bardziej, że zaraz jakieś dziwne schizy bym w głowie przez takie historie miała

Kroma zamowilam sobie ta ksiazke:-)kupilam sobie tez wczoraj( tylko sie nie smiac) biografie zlatana ibrachimowicA jakos mnie zaciekawil ten pilkarz:sorry2: co te euro robi z ludzmi:-D

Kania ja oglądałam całe Millenium ale wersję szwedzką, i powiem, że lepsze niż amerykańskia wersja, w sumie to amerykańska jest tylko jedna część, właśnie ta dziewczyna z tatuażem, a szwedzka do końca jest nakręcona i mnie wciągnęła. Troszkę długie są bo dobre dwie godziny każda część, ale za to mocniejsze są.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry