reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Dobra KSIĄŻKA I FILM

Dawidowe- wiesz co ja lubię, chociaż te dziewczyny z przemytu to ostry i szokujący. A jeszcze nie widziałam Zaginionej.
Ja w sumie nic ciekawego nie widziałam ostatnio, a czytam serię Lackberg i jestem na ostatniej książce na Fabrykantce Aniołków, jej książki są lekkie, więc człowiek nie ma po nich koszmarów.

reklama
Kroma to musze poczytać o tej serii i dziś jak bedzie w bibliotece to wezme.
Znasz jeszcze cos takiego jak te dizewczyny z przemytu?

A teraz czytam dla rozluźnienia Szwaje. Generalnie w ciagu tych 2 tygodni urlopu zaczełam 7 książke.

A ja wczoraj obejrzałam bardzo dobry, moim zdaniem, szwedzko-duński film 'Zło'. Raczej w mrocznym klimacie i trochę może brutalny momentami, nie krwawy, ale obrazujący dość wymyślne sposoby znęcania się nad ludźmi (nie tortury). Główny bohater całkiem przystojny. W ogóle uwielbiam kino skandynawskie.

Ostatnia edycja:
Ragna powiem ci, że ja też lubię kino skandynawskie. Mają takie mroczne i brutalne filmy. Ale to Zło to chyba nie widziałam,

Dawidowe- z takich mocnych to ja dawno nie oglądałam filmu żadnego. Oglądałam fajny film Niemiecki "Cisza", ale to taki doś mocny kryminał niemiecki.podobał mi się też "Oszukana" z Angeliną Jolie, też dość mocny ale nie brutalny. Z Douglasem też oglądałam ostatnio odświeżyłam sobie "Nikomu ani słowa".
A ostatnio też widziałam fajny film na Canal plus mocny i brutalny, "Hej skarbie"

A ja wczoraj obejrzałam bardzo dobry, moim zdaniem, szwedzko-duński film 'Zło'. Raczej w mrocznym klimacie i trochę może brutalny momentami, nie krwawy, ale obrazujący dość wymyślne sposoby znęcania się nad ludźmi (nie tortury). Główny bohater całkiem przystojny. W ogóle uwielbiam kino skandynawskie.

Swego czasu obejrzalam baaaardzo duzo filmow skandynawskich i tez bardzo lubie to kino. Nawet kiedys calkiem dobrze wladalam szwedzkim :-) Niestety wciaz mam tyly w Bergmanie, bo widzialam tylko 3 filmy i wciaz sobie obiecuje, ze obejrze wszystkie i jakos nie realizuje tego zamierzenia. Ale lubie tez Von Triera, Vinterberga, Jensena.

kroma, ja Zaginioną obejrzałam w kinie i powiem tak, nie jest zły ale też nie jest jakiś rewelacyjny. Taki sobie filmik do obejrzenia, bez większych emocji czy strachu. Ma fajne momenty i tyle.

dawidowe, Odrobine nieba też oglądałam i mimo że wzruszający to jakoś nie do końca podobał mi się motyw śmierci na wesoło, troche przesadzone i wymuszone to było, chociaż Kate Hudson uwielbiam :) No i ten "amant" jej mi się wogóle nie podobał :///

Ostatnio oglądałam "Królewne śnieżkę" tę wersje z Julią Roberts i troche się zawiodłam., bo wogóle mnie nie wciągneła a baśń raczej powinna :/

Coś ostatnio nic mi nie przypada do gustu :/

Ale za to moge polecić "I że Cię nie opuszczę" ale to takie romansidło ;)

Z książkami przystopowałam bo na urlopie to czasu na czytanie nie było, a też chciałam odpocząć po przeczytaniu ponad 1000 stron trylogii Millenium :) Ale teraz znowu się biore za czytanie, wkońcu trzeba prawie 2 h w komunikacji miejskiej codziennie, jakoś spożytkować ;)

Ostatnia edycja:
Roxi po rozmowie z tobą obejrzałam Królewnę śnieżkę z Julią Roberts i taka sobie szału nie było ale podobała mi się Królewna Śnieżka i Łowca.
Podziwiam za to Milenium ja znowu nie przebrnęłam i jak na razie nie mam zamiaru. Czytam babskie kryminały i dobrze mi z nimi.
Przyjdzie praca to już czasu będzie mniej bo tak naprawde mam 15 minut trasa żłobek praca i potem praca - żłobek.

reklama
Polecam "Rytuał" z Hopkinsem na faktach :).

Roxanka- te Millenium to fakt ciężkie, ja przeczytałam książkę pierwszą część, na drugą już się nie rzuciłam, jak będzie w bibliotece to wypożyczę, ale kasy mi szkoda, bo dopiero w połowie się rozwinęła, chociaż może w drugiej części szybciej akcja się rozwija. Powiem szczerze że w tym wydaniu to jest lepszy film niż książka.

Dawidowe-
ja miałam iść do kina na Królewnę i Łowce, teraz czekam aż dadzą na HBO.

Do góry