reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Dobra poradnia endokrynologiczno-ginekologiczna

Cześć dziewczyny,
Jestem tu nowa, ale potrzebuję porady. Moja wypowiedź może być chaotyczna, ale jestem cała w emocjach.
Zacznę od nakreślenia sytuacji- o tym że mam PCOS dowiedziałam się jakieś 3 lata temu, jakiś rok temu dowiedziałam się że mam też endometriozę. Kontrolowałam się regularnie co 3 miesiące, robiłam USG i badania hormonów. Zawsze słyszałam że skoro wyniki z krwi są ok, mam regularne miesiączki i żadnych innych „objawów” to nie robimy nic i dalej kontrola za 3 miesiące- bo większa szkoda może być zabieg…byłam na takiej „kontrolnej wizycie wczoraj” …. I po masie straconego czasu, pieniędzy i milionie zapewnień że wszystko jest ok, nagle usłyszałam, że zmiana jest już tak wielka że skoro planuję być mamą to muszę iść do specjalisty od niepłodności bo nikt inny nie może mi już pomóc, a na stymulację owulacji w moim przypadku „szkoda czasu”. Moja złość do naszych lekarzy jest ogromna -3 lata mydlili mi oczy, zapewniali że wszystko jest dobrze i nie wymaga dalszych działań.(nawet Ci prywatni). Ale do rzeczy .. moje pytanie to: czy w Katowicach albo Krakowie jest jakiś godny polecenia endokrynolog-ginekologiczny? Straciłam zaufanie do lekarzy całkowicie, potrzebuje kogoś z doświadczonego i zaufanego który powie mi w jakiej sytuacji jestem i co mam robić dalej…
Z góry dziękuję za każdą pomoc lub podzielenie się przemyśleniami ;*

reklama
Jest ginekologiem i endokrynologiem ma duże doświadczenie w pracy klinicznej..i duża empatię. Jej uwagi były dla mnie cenne i w czasie starań o Maleństwo, i w ciąży, o ogólnie w borykaniu się z endometrioza bo wiadomo ze to przewlekle problemy..

Cześć dziewczyny,
Jestem tu nowa, ale potrzebuję porady. Moja wypowiedź może być chaotyczna, ale jestem cała w emocjach.
Zacznę od nakreślenia sytuacji- o tym że mam PCOS dowiedziałam się jakieś 3 lata temu, jakiś rok temu dowiedziałam się że mam też endometriozę. Kontrolowałam się regularnie co 3 miesiące, robiłam USG i badania hormonów. Zawsze słyszałam że skoro wyniki z krwi są ok, mam regularne miesiączki i żadnych innych „objawów” to nie robimy nic i dalej kontrola za 3 miesiące- bo większa szkoda może być zabieg…byłam na takiej „kontrolnej wizycie wczoraj” …. I po masie straconego czasu, pieniędzy i milionie zapewnień że wszystko jest ok, nagle usłyszałam, że zmiana jest już tak wielka że skoro planuję być mamą to muszę iść do specjalisty od niepłodności bo nikt inny nie może mi już pomóc, a na stymulację owulacji w moim przypadku „szkoda czasu”. Moja złość do naszych lekarzy jest ogromna -3 lata mydlili mi oczy, zapewniali że wszystko jest dobrze i nie wymaga dalszych działań.(nawet Ci prywatni). Ale do rzeczy .. moje pytanie to: czy w Katowicach albo Krakowie jest jakiś godny polecenia endokrynolog-ginekologiczny? Straciłam zaufanie do lekarzy całkowicie, potrzebuje kogoś z doświadczonego i zaufanego który powie mi w jakiej sytuacji jestem i co mam robić dalej…
Z góry dziękuję za każdą pomoc lub podzielenie się przemyśleniami ;*

Dr Strus :)

Do góry