reklama
lucalew
Fanka BB :)
Aaa ok no to super bo moja cos mowila ze przez 2 ale ze ja nie widzialam info o tym to przyjelam ze tylko czlonkowie rodziny bez narodzonego dziecka.
ruda-85
Czekając na lepsze czasy.
A wiecie może jak to jest z zasiłkiem macierzyńskim(nie urlopem, tylko zasiłkiem z zus)? Na 90% mi się należy, ale nie wiem jakie papiery muszę mieć, gdzie i kiedy je zanieść
lucalew
Panikara prosze bardzo o urlopie macierzynskim Urlop macierzyński 2015 WSZYSTKIE TWOJE PRAWA - ofeminin
Ruda cos dla ciebie Zasiłek macierzyński 2015 - CO WARTO WIEDZIEĆ? - Artykuł - *-spam-* Jak ubiegać się o zasiłek macierzyński - Zasiłek macierzyński - Zasiłki - Infor.pl
Ruda cos dla ciebie Zasiłek macierzyński 2015 - CO WARTO WIEDZIEĆ? - Artykuł - *-spam-* Jak ubiegać się o zasiłek macierzyński - Zasiłek macierzyński - Zasiłki - Infor.pl
Ostatnia edycja:
loveboiled
Amawell a zostajecie na Węgrzech? Mój synek ma angielski akt urodzenia i brytyjski paszport. Polskich dokumentów nie wyrabialam żadnych
ruda-85
Dzięki Lucalew
i tak niestety niewiele zrozumiałam, więc chyba muszę się wybrać do zusu może mi tam łopatologicznie wytłumaczą. Nie znoszę urzędów i wszelkiej papierologii :-( a do tego mam beznadziejne stosunki ze zleceniodawcą i martwię się, że będą przez to jakieś kłopoty, ehhh...

lucalew
Ruda no najlepiej pytac u źródła. Ja wiem ze musze zglosic sie u pracodawcy do 14 dni od urodzenia dziecka z wnioskiem o urlop i aktem urodzenia dziecka zeby dostac urlop i zasilek macierzynski. Moj pracodawca wypelnia papiery i dostarcza do ZUS. Wniosek dostane na meila od pracodawcy jak dam znac ze juz urodzilam i wtedy go wypelniam.
reklama
ruda-85
Przy umowie o pracę jest łatwiej, gorzej z tym głupim zleceniem. No, ale w końcu to ogarnę.