reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Dolegliwosci ciazowe, objawy, zachcianki

reklama
To pulsowanie jak serce to zapewne tętnica brzuszna. Czkawka to są takie regularne kopniaczki mocniejsze i ich częstotliwość jest zdecydowanie mniejsza niż bicie serca. Ja na razie chyba 2 czy 3 razy czułam czkawkę malutkiej, taką krótką. W pierwszej ciąży to nawet po 10 min to potrafiło trwać :-D

Dzięki za podpowiedź :)
ciągle się martwię. Nie wiem czy czuję ruchy, brzuch mam na tym etapie ciąży coś mały.
Już teraz wiem, czemu mama zawsze o swoje dzieci się martwi nawet jak są dorosłe;) ehh

Jak dzidziuś jest większy to czkawka jest denerwująca:D przynajmniej mnie drażniła:} ale młoda ją miała codziennie po kilka razy i non stop mi skakała w tym brzuchu:p

Cukiereczek: śliwki suszone, codziennie jogurcik z dosypanymi otrębami, jak się da to unikaj mącznych, zapychających potraw (makarony, ryż, białe pieczywo) i trzeba pamiętać żeby odpowiednio dużo pić, najlepiej wody niegazowanej. Ja bez makaronu żyć nie umiem, ale zaczęłam się pilnować i regularnie wcinam otręby i piję dużo wody. Pomaga.

Cukierek sporobuj pic wiecej kefirow albo maslanek
na niektorych działa kawa. Na mnie mało co działa. :wściekła/y: juz przy podcieranu mam krew:wściekła/y:peka mi naczynko

a na rynku sa produkty ktore mozna brac w ciazy duphalac i lactulosum...

w Twojej diecie powinno się znaleźć jak najwięcej warzyw i owoców oraz duże ilości wody!
ja przed ciążą miałam straszne problemy z zaparciami.. :| aż szkoda gadać ile czasu potrafiłam nie być w toalecie.. :szok: a odkąd jestem w ciąży i jem sporo warzyw, owoców i piję minimum 2litry dziennie wody nie mam problemu!

reklama
Ja polecam zrobienie sobie porannego koktailu na bazie maślanki. Robię w shakerze. Daje śliwki, 1 brzoskiwinie ewentualnie nektarynkę, ale nie banana, bo jest za bardzo kaloryczny. I piję na śniadanie, pomaga.
Pomaga też przegotowana ciepła woda z cytryną pita na czczo.

Do góry