reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Dolegliwosci ciazowe, objawy, zachcianki

dziekuje, takie mile slowa daja mi do zrozumienia, ze zle zrobilam nie konczac pielegniarstwa, ale coz, moze kiedys...

ale tak naprawde do rzeczy to w poprzednim roku tez mialam mase pytan a posiadana wiedza zapedzala moj umysl do najgorszych scenariuszy, zamiast mi pomoc. Sama przeszlam duzo dolegliwosci w ciazy i sobie wiecznym zamartwianiem, ze cos nie tak, calkowicie ja popsulam

mami jak Ci dziewczyny napisaly i babcia k powiedziala, dziecko uciska na nerw, moze powyginaj sie w rozne strony, to babelek zmieni pozycje. Pisze moze, bo niekoniecznie zmieni pozycje i pociesze Cie, bo mnie tez potrafilo tak bolec i irytowac. Jesli noga nie jest opuchnieta, czerwona, skora w miejscu molu nie jest wrazliwa na dotyk i nie jest swiecaca to nie masz co sobie glowy tym zaprzatac, jakbys miala takie objawy to zakrzepica i wtedy do lekarza. Tylko nie doszukuj sie takich objawow na sile;-)

reklama
dziekuje, takie mile slowa daja mi do zrozumienia, ze zle zrobilam nie konczac pielegniarstwa, ale coz, moze kiedys...

ale tak naprawde do rzeczy to w poprzednim roku tez mialam mase pytan a posiadana wiedza zapedzala moj umysl do najgorszych scenariuszy, zamiast mi pomoc. Sama przeszlam duzo dolegliwosci w ciazy i sobie wiecznym zamartwianiem, ze cos nie tak, calkowicie ja popsulam

mami jak Ci dziewczyny napisaly i babcia k powiedziala, dziecko uciska na nerw, moze powyginaj sie w rozne strony, to babelek zmieni pozycje. Pisze moze, bo niekoniecznie zmieni pozycje i pociesze Cie, bo mnie tez potrafilo tak bolec i irytowac. Jesli noga nie jest opuchnieta, czerwona, skora w miejscu molu nie jest wrazliwa na dotyk i nie jest swiecaca to nie masz co sobie glowy tym zaprzatac, jakbys miala takie objawy to zakrzepica i wtedy do lekarza. Tylko nie doszukuj sie takich objawow na sile;-)

nie mam zamiaru doszukiwac sie takich dolegliwosci bo sie nakrece:-)
wytrzymam i rzeczywiscie pewnie dziecitko zaczelo uciskac:-)

Livastrid, ja dołączam do chóru przedmówczyń - dużo opanowania i spokoju tu wnosisz :) Widzisz, prawdziwego powołania nie oszukasz :)

Ja dzisiaj coś wymiękłam. Rano wyszłam tylko do sklepu powolutku, 400m może w sumie zrobiłam... i potem zobaczyłam na wkładce taką już większą plamę krwi :/ Teraz już lepiej i plamienie znowu zanika. Idę zaraz do lekarki. Mam nadzieję że to nadwrażliwa szyjka i ten pessar, ale złapałam taką wkrętkę że aż mnie stres zżera... Cały dzień się martwię i same jakieś pesymistyczne myśli, a to że sama tu leżeć muszę, a to że nie mam z kim pogadać nawet, a to że co ja zrobię jak już się dziecko urodzi - przecież ja się w ogóle nie znam na dzieciach ;( i że nawet posprzątać nie mogę jak się należy, i te książki wszystkie takie głupie... i telewizji już mam dość, a na pracy nie mogę się skupić.
To się powinno nazywać niemoc ciążowa. Wszystko dzisiaj na nie :(

Pola- ja tez tak miewam. Dzis tez mam jakis taki smetny dzien. Nawet Maz przyszedl z pracy i ciagle na niego warcze... Zaraz przychodza Siostra Meza z Chlopakiem, przebralam pol szafy, w nic sie nie mieszcze, ah... poczulam sie grubo. W koncu stanelo na dresie. Wogole caly dzie nic mi sie nie chcialo. Zmusilam sie zrobic pranie i bylam z siebie dumna :-)
I daj znac co u lekarki.

Pola, Melisa to całkiem normalne.. chyba każda z nas ma takie dni.. niestety.. ja też ostatnio miałam taką niemoc.. od rana chodziłam cały dzień i płakałam.. ale całe szczęście na drugi dzień już było lepiej.. cóż mogę dodać.. Kochane kobitki to wszystko przez hormony! całkiem naturalna sprawa!

dziewczynki teraz nam jeszcze lekko :) ja pamietam ze od 38 tyg ciazy tak mnie rwało w nocy spjenie lonowe ze prawie wylam z bolu...w dzien bylo ok bo rozchodzilam sie jakos...
glowki do gory

Melisa ja ciagle stoje w garderobie i lapy zalamuje ze to dopiero 24 tydzien a ja mam dupe jak szafa i nie ma sie w co ubrac :( to moja zmora...bo tak czuje sie suuperowo

a warczec to ja tez lubię ale u mnie tego nie zwalaja na hormony tak mam haha skorpion:p

po wczorajszym przeglądnięciu rzeczy na zimę okazało się że tylko jedne spodnie (i to dresowe) są na mnie dobre :| także mi też dupa rośnie... a mówią że prawdziwe tycie to dopiero teraz się zacznie :| :szok:
trzeba się wybrać do sklepu..

reklama
Do góry