reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Dolegliwości ciążowe :(

reklama
Ja też na razie nie mam rozstępów na piersiach a też sporo urosły( z C na F-G). W sumie mogłyby takie zostać:-D

Moje piersi również urosły z C na E,nie mam roztępów mimo że przytułam już 12 kg:szok:Całe szczęście nie mam na razie zgagi i nigdy nie miałam.Za to puchną mi kostki ale tylko wtedy gdy jest duszno na dworze.I mam bardzo suchą skórę mogę po niej pisać .butelka oliwki starcz mi na miesiac :no:

Moje piersi również urosły z C na E,nie mam roztępów mimo że przytułam już 12 kg:szok:Całe szczęście nie mam na razie zgagi i nigdy nie miałam.Za to puchną mi kostki ale tylko wtedy gdy jest duszno na dworze.I mam bardzo suchą skórę mogę po niej pisać .butelka oliwki starcz mi na miesiac :no:
To może zmień oliwkę na inną lub całkowicie z niej zrezygnuj na rzecz jakiegoś dobrego balsamu. Gdzieś czytałam że oliwka może wysuszać ale to zależy od reakcji indywidualnej skóry. Z dobrych balsamów polecam neutrogenę. Wprawdzie jest dość droga jak na balsam ale rezultaty po kilku dniach stosowania zadowalające:-)

Ahhh...to ja wam zazdroszczę tych piersi :) Pamiętam jak przed ciążą cały czas marudziłam mojemu, że małe, że jedyna nadzieja dla mnie to ciążą. I stało się - tylko, że piersi urosły z malutkiego B na średnie B w pierwszym trymestrze, a teraz się obraziły i ani drgną...:(
Wam cały czas rosną?
Myślicie, że jak moje nie urosną więcej to może to być związane z brakiem pokamu?

To może zmień oliwkę na inną lub całkowicie z niej zrezygnuj na rzecz jakiegoś dobrego balsamu. Gdzieś czytałam że oliwka może wysuszać ale to zależy od reakcji indywidualnej skóry. Z dobrych balsamów polecam neutrogenę. Wprawdzie jest dość droga jak na balsam ale rezultaty po kilku dniach stosowania zadowalające:-)

Próbowałam 3 balsamów po każdym miałam wysypkę i boje sie ryzykować z innymi.Nie wysypuje mnie tylko po oliwce.:tak:

Tola u mnie rosną cały czas po trochu, ale to bpodobno sprawa indywidualna. I nie martw się, nawet jeśli za bardzo nie urosną to nie ma to nic wspólnego z brakiem pokarmu, nawet dziewczyny z miseczką A mogą spokojnie wykarmić dziecko.

Ahhh...to ja wam zazdroszczę tych piersi :) Pamiętam jak przed ciążą cały czas marudziłam mojemu, że małe, że jedyna nadzieja dla mnie to ciążą. I stało się - tylko, że piersi urosły z malutkiego B na średnie B w pierwszym trymestrze, a teraz się obraziły i ani drgną...:(
Wam cały czas rosną?
Myślicie, że jak moje nie urosną więcej to może to być związane z brakiem pokamu?
Absolutnie nie!Ja mam normalnie małe A a karmiłam w sumie 3,5 roku i na brak pokarmu nie cierpiałam.Trochę gorzej znosi się nawał pokarmu przy pierwszym dziecku (piersi miałm 3xwiększe i jakby pęknąć miały)ale to tylko 1-2 dni takich atrakcji a potem już luz .Teraz urosły mi z A do C i niestety rozstępy nieciekawe:baffled:Ale za to M.zadowolony ,chciałby żeby takie już zostały:-DMarzyciel....
Pisałyście o skurczach w łydkach -mam książkę''joga w ciąży'' i tam kobieta (po 3 ciazach)zaleca takie ćwiczenie na skurcze-zapobiega skurczom i pozwala sie od nich uwolnić:
trzeba stanąć twarzą do ściany z jedną nogą wysuniętą do przodu.Podnieś ręce na wysokość barków i przycisnąć dłonie do ściany.Palce tylnej stopy muszą byc skierowane równo do przodu ,cała stopa ustawiona pod kątem prostym do ściany.Ważne żeby pięta nie zsuwała się ani w prawo ani w lewo_Obie pięty musza pzrylegać do podłogi .Plecy proste ,ramiona ściągnięte do tyłu.Kilka minut trzeba wtrzymac w tej pozycji oddychając spokojnie -skupić sie na rozciąganiu tylnej łydki.Potem zmiana nóg.Pisze tez o 2 wersji tego ćwiczenia z tylną nogą lekko ugiętą.
Mam nadzieję że pomoże na ból łydki:tak:
Na bóle lędzwiowe zaleca robienie ''kociego grzbietu'' i częste siadanie w pozycji ze złączonymi podeszwami stóp-rozciąga świetnie stawy biodrowe przygotowując do porodu.Tylko do tego potrzebna podłoga albo duża kanapa.

reklama
TolaLee no to jedziemy na tym samym wózku, bo ja miałam takie średnie B, a teraz mam bardziej zaokrąglone średnie B :zawstydzona/y: :eek:
Ale ostatnio rozmawiałam z koleżanka, mamą 6 m-cznego chłopca i żaliłam się, że chyba nie będę miała pokarmu. Potwierdziła to co mówi Olgha. Kazała mi kupić stanik do karmienia o 2-3 rozmiary większy. Bo po porodzie nawet małe cycuchy stają się gigantyczne:tak:

Do góry