empolan
listopad '05 wrzesień '09
Ja jeżdżę ze starszym synkiem do alergolog i zapytałam ją czy mogę coś zrobić, żeby uniknąć alergii u drugiego dziecka. Powiedziała, że mam nie jeść tego, co mnie uczula albo czuję, że mi szkodzi. I że mnóstwo przeprowadzono badań próbujących udowodnić wpływ odżywiania w ciąży na alergię u dziecka, ale raczej się to nie udało. Wiem, że są różne opinie na ten temat w necie, ale szczerze mówiąc, nawet nie szukam. Na pewno jest też mnóstwo diet. Parę miesięcy na wątku wrześniowym któraś mama pisała, żeby unikać mleka UHT, więc teraz nie kupuję w kartonikach, tylko w butelkach z krótszą datą trwałości. Jest mniej przetworzone. I to cała moja profilaktyka.
A skazy białkowej zupełnie nie łączyłabym z tym, że dziecko nie chce pić mleka z piersi ;-)
A skazy białkowej zupełnie nie łączyłabym z tym, że dziecko nie chce pić mleka z piersi ;-)

moim oczom ukazał się widok czegoś wystającego ;-) tzn. taka górka była na brzuchu, dotknęłam i to było takie twardziutkie
a jak pogłaskałam to schowało się :-) słuchajcie to było normalnei kosmiczne i wzruszające
ciekawa jestem cóż tam wyciągnął rączke czy nóżkę
Pamietam z Natala tez mnie zebra bolaly.
-czy moza uzywac jakis kremow na cellulitis w ciazy, bo slyszalam ze nie za bardzo no i jak narazie myje sie tylko taka szorstka rekawiczka i smaruje oliwka, ale nie widze efektow-chodz mam wrazenie ze przynajmniej sie nie pogarsza
Poza tym od ponad tygodnia boli mnie gardło, nie mam (poza tym) żadnych objawów przeziębienia i tak się zastanawiam czy ten ból gardła może wywodzić się od zgagi?