reklama

Domowe jedzonko - czy pasteryzować?

Temat na forum 'Żywienie' rozpoczęty przez pepsicOLA, 30 Lipiec 2010.

  1. pepsicOLA

    pepsicOLA Fanka BB :)

    Jak myślicie... Czy jeśli ugotuję dla córci zupkę w większej ilości to mogę je wygotowac/zapasteryzować i mieć na kilka razy/ Czy raczej powinnam zawsze nowe gotować?
     
  2. asienka_r

    asienka_r mama Ani i Gabrysi

    Mi się kilka razy zdarzyło zawekować małej słoiczki i potem jak wystygły wkładałam do zamrażalnika i małej nic nie było
     
  3. reklama
  4. kakakarolina

    kakakarolina Moderator

    ja też mrożę czasem raczej nie pasteryzuję ale to z lenistwa :)
     
  5. ilona212

    ilona212 Listopadowa mama 2009

    Ja zamrażam zupki w pojemniczkach do lodu. Pozniej odpowiednia ilosc kostek odmrazam, gotuje i podaje ;-)
     

Poleć forum