Ja nie mogę pomóc jeśli chodzi o usunięcie skutków, ale mogę podzielić się radą dotyczącą zapobiegania, którą stosuję jak na razie z pozytywnym skutkiem. Brzuch zaczął w ostatnich dniach rosnąć jak szalony, wczoraj po dotknięciu okolicy pępka, poczułam, że jest twardszy i wywija się (mam głęboki pępek) na dniach więc spodziewam się guzika na środku brzucha (to niesamowite, że to już!).
Ale do rzeczy: podczas prysznicowania stosuję delikatnie złuszczający żel pod prysznic tzw. scrub, mam taki z adidasa, jest to żel zawierający małe drobinki, które mają za zadanie ścierać stary naskórek, nie trzeba mocno trzeć brzucha, bo to szkodzi, podobno powoduje skurcze, i nie może to być peeling taki z prawdziwego zdarzenia, tylko właśnie taki żel z mikrodrobinkami, od razu po wytarciu jak dotknę brzucha to czuję świeżą mięciutką skórę, później, póki ciało jest nagrzane wcieram krem na rozstępy i póki co nie widzę ani jednego, a brzuchol już jest nie do ukrycia

Ten sposób poleciła mi znajoma kosmetyczka. Każda z nas ma inne ciało, więc nie zawsze to może zadziałać ale ja sprawdzam to od jakiegoś czasu i u mnie daje radę więc polecam.