• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

druga owulacja???

Polunka

Zaangażowana w BB
Dziewczyny, w 11 dc miałam pozytywny test owulacyjny. Później testy owu pokazywały ledwo widoczna drugą kreskę. Za parę dni powinnam dostać okres ( dziś mam 19 DC), a od wczoraj pojawił mi się płodny śluz. Zrobiłam dziś test owu z ciekawości i wyszedł znowu pozytywny, czy to możliwe że wystąpi druga owulacja ? Bardziej spodziewałabym się okresu, bo od paru dni mam bóle okresowe.

Załączniki

• IMG_20260416_211342576.jpg
    IMG_20260416_211342576.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 90
reklama
Dziewczyny, w 11 dc miałam pozytywny test owulacyjny. Później testy owu pokazywały ledwo widoczna drugą kreskę. Za parę dni powinnam dostać okres ( dziś mam 19 DC), a od wczoraj pojawił mi się płodny śluz. Zrobiłam dziś test owu z ciekawości i wyszedł znowu pozytywny, czy to możliwe że wystąpi druga owulacja ? Bardziej spodziewałabym się okresu, bo od paru dni mam bóle okresowe.
Ale on nie jest pozytywny, trzymasz go do gory nogami

Jasne może masz i rację :) Dziś mam 23 DC śluz i ból brzucha nadal się utrzymują. Zrobiłam dziś z ciekawości owu i tym razem już bez wątpienia jest pozytywny. Pierwszy raz tak mam stąd moje mega zdziwienie 🙈

Załączniki

• IMG_20260420_201444017_HDR.jpg
    IMG_20260420_201444017_HDR.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 4
A czytałaś kiedyś instrukcję testów owulacyjnych?
Otóż robi się je tylko do pierwszego pozytywnego, bo w drugiej fazie cyklu mogą wychodzić pozytywne i zupełnie nic nie oznaczają.
Tak, jasne wiem o tym. Czasem rzeczywiście z ciekawości robiłam testy owu przez cały cykl żeby zobaczyć czy lh spada po owu i z reguły tak było. W tym cyklu zdziwiło mnie to że w drugiej fazie pojawił się ponownie śluz płodny tak jak przy owu i myślałam że może będę miała drugą owulację. Dziś mam 23 DC i z ciekawości powtórzyłam test Lh bo śluz i ból brzucha się utrzymują i ten już jest pozytywny. Może jakiś taki dziwny cykl mam. Nieraz zdarzało mi się rzeczywiście że w drugiej fazie, druga kreska była mocniejsza, ale por raz pierwszy pozytywny drugi raz przed okresem. Może taki dziwny dla mnie cykl

Załączniki

• IMG_20260420_201325784_HDR.jpg
    IMG_20260420_201325784_HDR.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 2

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry