Króliczek2610
Fanka BB :)
4380g na 3 tygodnie przez terminemto ile on miał ważyć w terminie??? 5 kilo???
![]()
Dokładnie takie były prognozy, ale mały się pospieszył i urodził się 26.01
A termin porodu miałam na 20.02.
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
4380g na 3 tygodnie przez terminemto ile on miał ważyć w terminie??? 5 kilo???
![]()
Juz bym chciała przytulićCzy ja wiem czy 3300 to takie duże dzieckoDo terminu masz tylko 2 tyg. Z tego co wiem dziecko w ostatnim miesiącu przybiera 100-150 gram tygodniowo, czyli w 'najgorszym' dla Ciebie wypadku to jakieś 300gram. Jeśli usg się nie myli (a myli się bardzo często) to w listopadzie przytulisz różowe 3600
![]()
Mi to tak powiedzial lekarz bezpośrednio jakbym miała urodzić grubasa ze dziecko ma puliki pokryte tłuszczem i raczki też ze ma pokryte tłuszczem, źle się poczułam ogólnie jak do mnie powiedzial no niech pani popatrzy Jakie dziecko jest duże i spojrzy na jej pulasy i rączki ile mają tłuszczuZ tą wagą to czasami jest loteria. Mi lekarz w 36tc powiedział, że mała waży 3200 i urodzi się pewnie 3600. A urodziła się w 39+2 z wagą 3390.
Wydaje mi się, że nawet jeśli u Ciebie jest faktycznie 3310 to nie jest jeszcze tak dużo. Przecież możesz urodzić w każdej chwili.
Mi to tak powiedzial lekarz bezpośrednio jakbym miała urodzić grubasa ze dziecko ma puliki pokryte tłuszczem i raczki też ze ma pokryte tłuszczem, źle się poczułam ogólnie jak do mnie powiedzial no niech pani popatrzy Jakie dziecko jest duże i spojrzy na jej pulasy i rączki ile mają tłuszczu
Tak bo do 40 tyg brakuje dwa tygodnie ale jak sie przenosi po terminie do 42 to jest możliwość ze tyle przytyje. Mój syn młodszy 11 dni urodzil sie po terminiePopieram. Dziecko 3300 to raczej nie jest bardzo duże. Do 4 kg musiałoby przybrać 700g co jest raczej niemożliwe w terminie ok 2 tyg
Nie wiem bo zdjęciu z USG ze pulasy ma zwisajaceNo ale skąd on wie że dziecko jest " tłuste"?
Tak mi powiedział że widać ze jest dużo tkanki tłuszczowejNie wiem bo zdjęciu z USG ze pulasy ma zwisajace
Nie wiem bo zdjęciu z USG ze pulasy ma zwisajace
Nie przejmuj się lekarzem.
Mój synek był ciężki ale nie był grubasemnic mu się zwisało. Oczywiście czuć było ta wagę jak się go nosiło, i oczywiście różnił się od innych dzieci wielkością ale na buzi i rączkach był normalny.
Może Twój lekarz przesadza. Nie wiem czy na USG widać takie rzeczya Ty widzisz na zdjęciu?
jak rodziłam syna 3850 to lekarz mi powiedział, że waga dziecka z reguły nie wpływa na jakość porodu. Mówił, że kobiety rodzące dzieci w przedziale 3500-4500 mają łatwiejsze porodu niż te z mniejszymi dziećmi. Nie ma na to reguły. Łatwo powiedzieć nie stresuj się za wczasy, ale jeśli tylko potrafisz, to się tym nie martw. Błąd pomiaru (bo waga jest szacowana) to +/- 500g. Myślę, że poradzisz sobie. A większy bobas też ma plusyJuz bym chciała przytulićta waga mnie martwi nawet 3600 bo stresuje sie że będę miała ciężki porod przy dużej wadze dziecka. Ja duzo w ciąży nie przytylam więc nie wiem skąd taka waga dziecka.