Witam obecnie jestem w 27+2 tygodniu. Tydzień temu miałam robione usg to 26+2 tydz. Szacowana waga dziecka była na 1043g. Dość sporo patrząc na fakt że na poprzednich wizytach dziecko było na niskich centylach jeśli chodzi o wagę. Dodam że mam cukrzycę ciążowa oraz założony pessar przez co muszę dużo leżeć. Moja waga między ostatnimi wynikami wzrosła o tyle co waga dziecka. Czy jest to możliwe że dziecko rosnie za szybko a moja waga stoi? Martwię się że dziecko może być zbyt duże.
reklama
pietraczkaa
Fanka BB :)
Przy cukrzycy ciążowej może wystąpić makrosomia płodu. Ale to oczywiście nie występuje zawsze 
Trzeba mieć też na uwadze, se USG to tylko szacowana waga dziecka, nie ma co się tym tak stresować na tym etapie ciąży
Najważniejsze to odpoczywać no i pilnować cukrów

Trzeba mieć też na uwadze, se USG to tylko szacowana waga dziecka, nie ma co się tym tak stresować na tym etapie ciąży
Najważniejsze to odpoczywać no i pilnować cukrów
paola121214
Dokładnie waga jest tylko szacowana .
Pilnujesz cukrów?
I diety ?
Bo to najważniejsze.
Moja siostra będąc w tym tygodniu ciąży dziecko też było duże i bez cukrzycy urodziła się w terminie z wagą 4500kg
Więc nie zawsze cukrzyca powoduje że dzieci są duże
Pilnujesz cukrów?
I diety ?
Bo to najważniejsze.
Moja siostra będąc w tym tygodniu ciąży dziecko też było duże i bez cukrzycy urodziła się w terminie z wagą 4500kg
Więc nie zawsze cukrzyca powoduje że dzieci są duże
Aksamitka28
Waga jest okWitam obecnie jestem w 27+2 tygodniu. Tydzień temu miałam robione usg to 26+2 tydz. Szacowana waga dziecka była na 1043g. Dość sporo patrząc na fakt że na poprzednich wizytach dziecko było na niskich centylach jeśli chodzi o wagę. Dodam że mam cukrzycę ciążowa oraz założony pessar przez co muszę dużo leżeć. Moja waga między ostatnimi wynikami wzrosła o tyle co waga dziecka. Czy jest to możliwe że dziecko rosnie za szybko a moja waga stoi? Martwię się że dziecko może być zbyt duże.

olka11135
Waga jest ok. Jeśli chodzi o szacowanie wagi płodu to mi 5 dni przed porodem szacowali córkę na 3200 g
urodziła się 4190g
także cóż
![]()
OMG to nieźle
U mnie lekarz pomylił się o 60g jak dobrze pamiętam (syn miał o nie mniej)
Aksamitka28
Z synem też mi trafili prawie w 100%OMG to nieźle
U mnie lekarz pomylił się o 60g jak dobrze pamiętam (syn miał o nie mniej)

reklama
Moja mała miała ważyć ok 3500 urodziła się z wagą 4360
za to przy pierwszej córeczce waga była prawie że taka sama jak na usg