reklama

DUŻE RODZINY 3+ część 2

reklama
Dziewczyny walczyła któraś z Was z anemią u dziecka? Mój mały miał badania koło kwietnia i wyszła mu anemia. Zaczęłam dawać żelazo, najpierw w saszetkach do rozpuszczania ale wymiotował wiec kupiłam krople i już ok w miarę. Dzisiaj odebrałam Wyniki i są jeszcze gorsze. Załamałam się bo już myślałam ze wychodzimy na prostą a tu zonk.. moze powinnam kupić coś lepiej przyswajalnego? Znacie się na tym?

Dziewczyny walczyła któraś z Was z anemią u dziecka? Mój mały miał badania koło kwietnia i wyszła mu anemia. Zaczęłam dawać żelazo, najpierw w saszetkach do rozpuszczania ale wymiotował wiec kupiłam krople i już ok w miarę. Dzisiaj odebrałam Wyniki i są jeszcze gorsze. Załamałam się bo już myślałam ze wychodzimy na prostą a tu zonk.. moze powinnam kupić coś lepiej przyswajalnego? Znacie się na tym?
Moje 2 maja anemie. Mlody mimo, ze dobrze wyglada ma czas, ze strasznie wybrzydza z jedzeniem. A najmłodsza silna alergia wiec narazie bardzo ubogo je w maju robilismy wyniki przy chorobie wyszla anemia dostalismy zelazo ale ponieważ mojej malej moge przemycic je tylko w mleku pani doktor dala nam 30 zeby sie przyswajalo bo z mleka najgorzej. Teraz mieliśmy wyniki w sierpniu jeszcze hemoglobina nie za wysoka ale anemii nie ma. Podaje actiferol 30 w kapsulkach

Niestety nie pomogę ale pamiętam że jak najstarszy był mały miał anemie to podawałam mu żelazo w kropelkach.pamiętam że miałam to robić prosto do gardła by nie psuly mu się zeby nawet kiedy ich jeszcze nie mial trzeba było uważać na dziaselka.

Ale ma hemoglobiny kiepska czy poziom żelaza a może ferytyne? Do żelaza należy podawać Wit c i Wit B12, warto uzupełnić dietę w naturalne żelazo bo to apteczne często się kiepsko wchłania. Warto też zmieniać preparaty zelazowe bo każdy organizm inaczej przswoi dany związek żelaza...
A ile ma dziecko bo jeśli nie niemowlaka to Z naturalnych polecam sok z pokrzywy, miód gryczany, arbuza, buraki i mięso dla dziecka cielęcina będzie najlepsza i oczywiście żółtko jaja. 1 jajko dziennie to już sporą porcja.

Przepraszam ze nie przywitałam się , witam nowe mamy, fajnie ze piszecie:)

Aga teraz można kupić takie żelazo ze nie barwi zębów na szczęście.

Kinga muszę do pediatry iść może właśnie większą dawkę musi brać..

Trzeba pamiętać o Wit C. Dobrze na anemie działa też sok z pokrzywy na czczo.
A co badałaś konkretnie? Zelazo czy morfologie? Może coś jeszcze blokuje? Niski kwas foliowy itd.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry