Kopka
Fanka BB :)
Basia_one oczywiscie,ze dla Nadii angieslki bedzie pierwszym jezykiem,bo bedzie go uzywala w szkole,ale chodzilo mi o to,zeby wiedziala,ze Polski jest jej ojczystym jezykiem.Narazie tez nie planujemy powrotu do kraju,a co do powrotu przed wiekiem szkolnym hmm mnostwo rodzin przyjezdza tutaj z dziecmi w wieku szkolnym i radza sobie.na poczatku na pewno jest trudno,bo nowe otoczenie,nowy jezyk i wszystko nowe,ale dzieci szybciej adaptuja sie niz dorosli.Wiem jedno,gdy zdecydujemy sie na powrot do Polski na starosc,to Nadia bedzie juz dorosla i mam swiadomosc,ze moze nie wrocic z nami,bo praktycznie cale zycie spedzi tutaj.Byc moze bedzie miala juz meza czy dzieci,a wtedy i mi bedzie ciezko zostawic swoje dziecko i widywac ja raz na jakis czas.Narazie nie planujemy,dobrze nam tutaj.Oczywiscie,ze tesknie za karajem i rodzina,ktora widze dwa razy do roku,no ale cos za cos.Jednyne martwi mnie to,ze bedac tutaj Nadia praktycznie nie bedzie znala swojej rodziny.Moze ta blizsza owszem( dziadkow,chrzestnych) no ale kuzynow,ciotki itp to juz sporadycznie.