reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

dwuletnie dziewczynki.... :)

reklama
Cześc, jestem tu nowa ;D

wszystkie dwuletnie dziewczynki są super extra słodziaki !!! :D widziałam niektóre Wasze zdjęcia... ;D

dziewczyny, gdzie śpia Wasze królewny? z Wami w łóżku czy u siebie? zastanawiam się też kiedy zmienic mojej Malince łóżeczko (z tego ze szczebelkami) na nowe? ;)
Moja Alutka (Malinka) lubi w środku nocy przechodzic do naszego łóżka i dalej przeważnie spi z nami...
pozdrawiam

Witajcie!
Stasia! Moja Paulinka śpi w swoim łóżeczku. Szczebelków nie wyjmujemy,więc sama nie wychodzi. Łóżeczko stoi blisko naszego łóżka,ale planujemy to zmienic. Chcemy spróbować przenieść je do drugiego pokoju. Pewnie będzie troche płaczu,ale... kiedyś trzeba to zrobić. Prawda?

Wysyłam kilka zdjęć mojej córci.

Cze...
witam wszystkie i nowe dziewczyny i stare (choc mlode ,jedrne i interesujace ;D)..

i specjalne powitanie dla Renee - wreszcie wrocilas :laugh:

nie berdzo chce mi sie ostatnio siedziec przy kompie,ale dzisiaj postanowilam cos skrobnac...

u nas nowosci nie ma chyba,spokoj jest wzgledny,choc wczoraj mloda marudzila jak stara baba... >:D
Zuzia spi jakos od stycznia sama w pokoju,jeszce w swoim lozeczku.Przymierzamy sie do kupna jej takiego doroslego lozka.Nie ma placzu,spi tak samo jak przed ta zmiana,rano do nas przybiega,ok.6 i albo jeszce zasypia albo wojuje.Usypiam ja na swoim lozku i potem przenosze.Pierwsze dni bo przeprowadzce,mala miala rozlozony namiot i w nim sobie spala.To byla dla niej wielka atrakcja i chyba to ja jeszce bardziej sklonilo do swojego pokoju.Sa dni kiedy mloda prosi o to zeby spac z nami,i my jej na to pozwalamy.zdarza sie to bardzo rzadko.
Moje dziecko twierdzi wlasnie ze jest karuzela???Chodzi na czworak po podlodze,i pcha przed soba pudelko ???
mhm..ale to jej interpretacja..

Pozdrowki Katka

Witam,witam...

dzieki Katka,milo bylo pogadac na gg :)

u nas dzis straszna chlapa.Rano padal super mokry sniezek,ale poszlysmy z Zuzia do sklepu.Zuzia oczywiscie ze swoja super czaderska parasolka w ksztalcie Nemo.Wzbudzala powszechny usmiech u podstarzalych Niemcow dla ktorych kazde dziecko jest ogromna atrakcja,hi hi hi
Ciesze sie,ze jej kupilam ocieplane kalosze,bo dzis bez nich ani rusz.
Spacery z nia sa coraz ciekawsze,dlatego nie moge sie doczekac wiosny.Bedziemy sobie jezdzily na wycieczki na rowerze.

U nas ze spaniem jest roznie.Np. teraz Zuzia spi na duzym lozku.Wyprowadzilismy sie z sypialni i ma je cale dla siebie.Ale w dzien spi w lozeczku.Zmienia sie jej to czesto.Ja dzis stwierdzilam,ze juz niedlugo trzeba bedzie jej kupic posciel.Koldra jest za waska,a Zuzia spi w poprzek,wiec jest caly czas odkryta.A w nocy nie wlaczamy ogrzewania na wiecej niz 20 stopni.Teraz woli spac na wyzszej poduszce,a ta z lozeczka jest calkiem plaska.Musze sie zakrecic i cos jej upatrzyc.

Ostatnio Zuzanna jest mistrzynia w zmyslaniu roznych historyjek.Albo opowiada mi caly odcinek Krecika.Cieszy mnie to,bo dzieki temu coraz wyrazniej mowi.
Bylismy wczoraj na szczepionce przeciw pneumokokom.Nie bylo tak zle nawet.Tylko oczywiscie ja potem cala noc nie spalam,tylko chodzilam i dotykalam Zuzie, czy przypadkiem nie ma goraczki.Na szczescie jest wszystko ok.

To chyba tyle.Pozdrawiam WAS:

cze
cisza,cisza..trzeba rozruszac troche to nasze towarzystwo... O0
w prawdzie sama sie nie odzywalam ostatnio,ale duzo odpoczywalam ostatnio i nie bardzo ciagnelo mnie do kompa...

Renee - fajnie by bylo,gdyby udawalo nam sie codziennie pogadac.
Widze,ze nasze dziewczyny maja podobny gust.Zuzia tez drepcze ostatnio po dworze z parasolem,takim w paski,w kolorze teczy.W prawdzie,chciala miec zolty,ale nie bylo takiego w sklepie.W ogole,dostala ostatnio krecka na punkcie koloru zoltego.W kolko slysze,ze chce miec zolta bluze,sukienke itp..Nawet powiedziala mi,ze kupi mi na wiosne zolta czapke z daszkiem.Watpie- nie lubie tego koloru.Ale jak sie zrobi cieplo to cos jej kupie w tym kolorze.Niech ma,moze bedzie cicho ;)
Jesssssssu,buzia jej sie nie zamyka.No ile mozna gadac..???Zuzia tez lubi Krecika,choc na topie u nas jest teraz Reksio i Calineczka.
Moja cora juz spi,Chyba znalazlam zloty srodek na szybkie usypianie jej (choc i bez tego ona usypia w tepie expresowym).Za kazdym razem kiedy dostaje na kolacje keczup mloda zasypia nad talerzem.Dzisiaj byl to 3 raz ;) ;D
Tu macie 1 z dowodow...w ogole tego dnia wymyslilysmy sobie,ze jstesmy nad morzem i jemy frytki i rybke w knajpie na plazy,i dlatego muisal byc plastykowy widelczyk ;)

Achoj
;)

czesc dziewczyny!!! ;D
ja tylko na chwilkę, ::)
bo tak ostatnio się też zastanawiam ::), gdzie Wasze Ślicznotki jedzą? przy "dorosłym" stole, czy może w wysokim krzesełku...
u mnie te wysokie krzesełko jest już zajęte przez mojego synunia, :p
a Malinka siedzi przy normalnym stole, choc trudno to nazwac siedzeniem, i przy okazji fajnie wszystko rozrzuca i brudzi się też całkiem nieżle,
dlatego rozglądam się za jakims krzesełkiem+stolikiem dla niej. ;)
pozdrawiam, buziaczki

reklama
No to ja też już się witam.
Już po przeprowadzce.
teraz nadrabiam zaległości, a że mam tego sporo to nie nadrobię tego szybciutko.

Żyjemy, żyjemy w tym wielkim mieście.
Gaba szybciutko przyzwyczaiła się do nowego miejsca.
Poznała już nawet jedną koleżankę naszą Katkową Zuzinkę.
Dziewczynki bawiły się osobno ale razem. A tak poza tym Zuzia jest o wiele ładniejsza w realu niż na fotkach. A fotki są śliczne.
Katka też jest spoko.
Melduję, że Gaba zabawki sprzątała do samego wieczora... ;D ;D ;D

To narazie wszystko.
pozdrawiam i witam nowe mamusie i ich córusie. ( hehe jak mi się zrymowało ;D ;D ;D)

Do góry