reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Dylematy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

U nas łuski pojawiły się raz ... przed kąpielą naoliwkowałam główkę i wyczesałam ... od tamtej pory się nie pojawiają.

A mam pytanko ... czy Wasze Maluszki robią gęstsze kupki? Malwi już 3 dzień robi (przepraszam za dosłowność) takie bobki plastelinowate, zielono-pomarańczowe (kolor pewnie po marchewce) ... wczoraj były dwie kupki po jednym takim bobku ... dziś narazie jedna :-p
Malwi jest już wyłącznie na mm no i rozszerzamy dietę ... póki co marchew, marchew+jabłko, banan+morela.
Czy tak ma wyglądać kupka dziecka na mm, a może to zatwardzenie? Chociaż brzuszek jej raczej nie boli.

reklama
Lokata - marche i banan "zatwardzaja" kupę, jabłko, winogron rozluźnia, połączenia jabłko- marchew, banan-morela normalizuje (zestala). Na stronie Hippa fajnie są opisane wpływy pokarmu na kupę

glupie pytanie- czy ktos jest jeszcze na etapie tylko mleko z piersi? My dalismy Rubensowi w sumie tylko kilka razy jablko,a tak patrze,ze Wy juz nawet zupki itp dajecie...
Lokata, u nas tylko luzne,ale to spowodowane wlasnie karmieniem.. I tak jak Vetka napisala- gdy Olo mial biegunke dostawal marchwianke,wiec marchewka 'zageszcza' :) Nie wiedzialam,ze banan tez :)

właśnie z powodu tych kupek przestałam łączyć ze sobą np. obiadek z marchewką, a deserek z bananem. Jak na obiad jest marchew, to na deser serwuję jabłko. Również zauważyłam, że po całodziennym zestawie zatwardzającym, kupa była robiona raz na 2 dni. Teraz jest 1-2 razy dziennie w fajnej konsystencji:tak:

Lokata jak mała juz jest wyłacznie na MM to bedzie miec takie twardsze kupki niz na maminym mleku.

U nas na poczatku przy obiadkach była twardsza kupa a teraz juz znowu sie zmieniła tzn jest rzadsza ale nie az tak jak na samym mleku,najgorzej z kupka u nas było po brokułach.

glupie pytanie- czy ktos jest jeszcze na etapie tylko mleko z piersi? My dalismy Rubensowi w sumie tylko kilka razy jablko,a tak patrze,ze Wy juz nawet zupki itp dajecie...
Lokata, u nas tylko luzne,ale to spowodowane wlasnie karmieniem.. I tak jak Vetka napisala- gdy Olo mial biegunke dostawal marchwianke,wiec marchewka 'zageszcza' :) Nie wiedzialam,ze banan tez :)

My jesteśmy na etapie mleko z piersi + raz dziennie wieczorem kleik ryżowy z dodatkiem mleka z piersi :tak: i tak planuję zostać przynajmniej do skonczenia 5 miesiąca a może i dlużej jezeli bedzie wszystko ok

Harsz - my jesteśmy tylko na cycu:-) + raz dziennie o 18 MM...podaje mleko modyfikowane gdyż młody zaczął szybko się budzić w nocy więc o 18.00 MM a potem po kąpieli cyc i śpi z 6h. A tak to żadnych stałych jeszcze nie:-) Ahhh... i super że już wróciałaś i jesteś z nami:-)

reklama
Harsh my tez jak na razie tylko na cycu. Tak jak mi pediatra poradzil zaczne wprowadzac ziemniaczka za ok.2-3 tygodnie. Maly na razie dobrze przybiera na cycu i tez nie wyglada na takiego co mu zle, wiec troszke jeszcze poczekamy

Do góry