reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Dzidziunie jak lalunie, czyli ciuszki i inne cacuszka dla Maluszków

mada78 pisze:
a mam pytanko-czy kołderka i podusia zawsze są w tyc samych wymiarach? bo tez bym juz kupiła pościel ale nie wiem czy później bedzie dobra bo łóżeczko z wyposarzeniem kupuje mama ale dopiero w lipcu.

Mada: z tego co się zorientowałam:
łóżeczka są zazwyczaj standardowe, czyli wymiar materaca 120x60cm
pościelki można kupić w 2 rozmiarach: 135x100 i 120x90

Sandra: mnie te pszczólki zachwyciły i będę przekonywać Sz do tego wzoru - pewnie się zgodzi :) Ale nie wiem jaką wybrać drugą ::) za dużo tego wszystkiego, za dużo :)

reklama
A więc pokaże wam jaką pościel ja kupiłam, jest z satyny bawełnianej, tzn. bardzo miła i miękka w porównaniu z tymi bawełny.

Cieszę się, że wam tez się podoba :) Producent to Feretti, jeżeli chodzi o cenę to cóż najtańsza nie była. Dałam 199 zł za 5 części: poszewka na poduszkę i kołdrę, ochraniacz i wypełnienie: poduszka, kołdra. Ale tak jak pisałam poszewki są z mięciutkiej satyny bawełnianej, a wypełnienia z batystu, też bardzo mięciutkie, więc jak sobie to dotykowo porównywałam z innymi to sie nawet nie zastanawiałam :)
Dołączam stronkę, z której ściągnełam zdjęcie http://www.feretti.pl/PL/ ,a cena tu jest nawet wyższa niż w sklepie.

aaa, to ta droga pościel :( kurcze... chyba nie będzie mnie jednak stać na nią, zwłaszcza, że potrzebne by były 2 komplety...
ale pooglądać można...

Ja na razie kupiłam jeden komplet, drugi zobaczymy może ten może inny, a zawsze Leyna możesz pogadać z dziadkami i może akurat ktoś ci sprezentuje. ;D

pewnie, że mogę pogadać z dziadkami, ale jakoś burzy się we mnie moja "poznańskość" na tę cenę ;) bo za 200 zł to ja mam 1 komplet pościeli 6-częściowy, 1 komplet 3-częściowy i jeszcze rożek do tego :)

a na poważnie, to pieniążki dziadków chcę zostawić na później - będzie mi potrzebna jakaś karuzelka na łóżeczko, jakieś krzesełko do karmienia...

Ceny mnie zwalaja z nóg! ::)
ale tak sobie myślę że może jeden komplet kupię 6-częściowy a drugi 3-4częściowy i np moskitiere ;D
co myślicie?
a te pszczółki widziałam dzisiaj w sklepie i 6części kosztowało 240zł!!! :o SKANDAL
ja wybrałam już owieczki co do drugiego kompletu to sie zastanawiam

reklama
Do góry