reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Dzidziunie jak lalunie, czyli ciuszki i inne cacuszka dla Maluszków

Kchane każda powinna iść do szpitala gdzie chce rodzic i spytac co jest konieczne a co nie.Ja dostałąm od połoznej liste i wiem czego np. dla dzidzi nie potrzebuje bo oni zapewniają. Tak jest najlepiej bo inaczej nazbieramy szpargałów i zmiesci sie tylko to wszystko do walizki 1m/1m ::)
oczywiście listy rzeczy do higieny osobistej chyba żadna z nas nie potrzebuje :p ;)

reklama
Mnie brakuje już tylko koszul do karmienia, Tantum Rosa i płynu do lewatywy. Dla Małej musze zabrać pampersy i ew. skarpetki lub łapki-niedrapki na pobyt w szpitalu i ciuszki na wyjście (wszystko juz czeka na zapakowanie). Torbę pożyczyłam od mamy, bo w domu mam albo tak małe, ze tylko klapki pod prysznic i jeden ręcznik by do nich weszły, albo ogromniaste, jak na wycieczkę dookoła świata ;) :laugh:

A, mam pytanie: ile paczek podkładów poporodowych zabieracie ze sobą?

dominique.p pisze:
A, mam pytanie: ile paczek podkładów poporodowych zabieracie ze sobą?

ja biorę jedną ale tylko dlatego, że w moim szpitalu dają. jakby nie dawali wzięłabym pewnie ze 2 paczki. gdyby zabrakło to naprzeciw mojego szpitala jest apteka, można kogoś wysłać po.

Tez biore jedna paczke podkładów bo też zaraz koło szpitala jest apteka.
Mam liste co mam jeszce kupić i tak łaze jak to ciele i kupuje , kasy ubywa a jakoś z listy nie bardzo :p ::) cały czas cos jest a to do szpitala a to jeszce cos dla Mrówy ::) i to chyba sie juz nie skończy ;D no może za 18 lat ;D ;)

zobaczcie ta pościel, czy nie jest odjazdowa , chyba ja nabęde ;D

Ja sie wszystkiego dowiem co mam zabrac w piatek.

A posciel kapitalna! :) To z allegro ??? Jak tak to dawaj link ;D

Ja dla dziecka do szpitala to mam juz wszystko tylko dla siebie nie bardzo no oprocz koszul mocnych ..najgorzej z tymi podkładami poporodowymi bo jak chciałam kupic w jednej aptece to mi babka powiedziała ze jest jakis kryzys w krakowie i nigdzie ich nie ma nawet w hurtowniach :( ale moze gdzie sie znajdą..

JAAGA, w ostateczności mozesz sobie na allegro zamówić te podkłady. Ja sobie zakupiłam w hurtowni z dzidziowymi rzeczami.

mada, słodziasta ta pościelka. Dama chciałam taką, ale P. zaprotestował (chyba nie lubi krówek ;))

magda czy dużo jest tych rzeczy do kupienia jesteś w stanie mi przedstawić liste . Bo jak nie to przypuszczam że i tak będe w następnym tygodni na usg to pewnie sobie podejde po nią .

madzka liste prześle ci na priva!

link do krówek to
http://www.allegro.pl/item113098243_posciel_dziecieca_3_czesciowa_od_producentagrg.html

a ja juz mam wszystko do torby szpitalnej!!!!!!!!!!!!!hura!!!!!!!!!!!!!!!
kryzys na podkłady podobno wszedzie mi tez w jednej aptece tak powiedziała pani a ja kupiłam dwie ulice dalej w innej aptece :p
a jak mi sie udało z koszulami!byłam w Geancie i jakies przeceny były i bawełniane koszule nocne, cieniutkie i rozpinane z przodu kosztowały 8zł!kupiłam dwie i mam spokój i za jaką cene! i ładne bo pistacjowa i wrzosowa! ;D i papcie za 4zł kupiłam ;D

a tak przy okazji prania to ogladałam płatki i kosztuja 4zł 20dkg! a Jelp 60 dkg -7 zł.

i nie wiem co zrobić bo proszek dużo taniej wychodzi ale nie mam pojecia czy to dobry proszek bo na dzidziowych detergrntach to wogóle sie nie znam :-[

reklama
Do góry