reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Dzidziunie jak lalunie, czyli ciuszki i inne cacuszka dla Maluszków

Mada, chodzi Ci o taki spiworek np. na zamek, gdzie gora wyglada jak np. bluza, ze normalnie sie dzieciaczkowi lapki przeklada? Ja ma taki jeden, cienki, podszyty bawelenka. Taki w sam raz na koniec lata i poczatek jesieni. Rozmiar, hmmm, nie wiem, ale na pewno przez kilka mies. spokojnie bedziemy go uzywac :) Dostalam w prezencie od babci, wiec ten zakup mam juz z glowy. Wiem od innych znajomych mamusiek, ze jest to bardzo praktyczne, bo wystarczy maluszkowi zalozyc np. pajacyka na noc, wsadzic do takiego spiworka i nie trzeba non stop sprawdzac czy oby sie nie rozkopal albo odpukac nakryl za bardzo kolderka.

reklama
No właśnie Sandra ty masz cieniutki z bawełny a ja nigdzie takich nie widziałam jedynie z polaru(co wydaje mi sie w sierpniu za ciepłe-sauna) i z frotki-tez chyba troche za ciepły. Podobno tez można używac w wózeczku ale tez nie wiem z czego ???
a ten jest z frotki i bardzo mi sie podoba, tyle że nie wiem czy go kupie bo chyba za ciepły

I tak, nie wiem jaki śpiworek i z rożkiem tez zgłupiałam , bo te rożki co mi się podobaja są z polarku lub frotki (nadal problem gorąca) i nie wiem czy usztywniany czy nie i chyba kupie usztywniany z polarku i jakiś tani bawełniany za 15zł do karminia tylko (bo pewnie sie ubabra, z moimi umiejętnościami ;) )

Co do rozkow to ja kupilam tylko jeden - usztywniany z bawelny, z ktorego po rozlozeniu i wyjeciu usztywnienia robi sie kolderka :) Zawsze mozna tym bejbika przykryc w wozeczku.

No, właśnie, z rożkiem też mam dylemat. Chyba kupię najprostszy, bez usztywnienia, "pod kolor" pościeli. Podobają mi się z termofrotty, ale, jak mada mówi, za gorąco chyba będzie dzidzi w takim (choć podobno od 15-go sierpnia ma być juz tylko 15-17 stopni i g.....a pogoda :p). Śpiworek też mamy jeden, cienki, podszyty bawełną. Zobaczymy, jak się dzidzia będzie w nim czuła.

A dziś rano razem z P. zrobiliśmy przemeblowanie w sypialni i skręciliśmy łóżeczko (P. się teraz "rehabilituje", bo sobie nagrabił u mnie ostatnio ;) :p). Od razu przytulnie się zrobiło i już marzę o tym, żeby się rozdwoić i kłaść dzidzię w te pościelki słodziutkie;) :laugh: Na razie przykryliśmy folią, żeby się nie zakurzyło i pewnie dopiero przed samym rozwiązaniem wszystkie "bajery" się włoży i przymocuje.

Super Kochana, ze lozio juz zlozone (w koncu P. musi sobie znowu nabic punktow u Ciebie ;) ) Ja tez juz chce :mad: ,a z T. dogadac sie ostanimi czasy jest ciezko :p wiec pewnie jeszcze kilka tyg. bez lozeczka i innych dzidziowych bajerkow bede musiala wytrzymac ;)
Ciekawe ktora z Sierpniowek pierwsza sie rozdwoi??? :) Trzy Lipcowki maja juz dzieciaczki po tej stronie brzuszkow :)

Moja babcia kupila mi gdzies w Katowicach - nie wiem gdzie, pewnie w ktoryms z centrow handlowych w sklepie dzidziusiowym :)
Na Allegro nie szukalam.

reklama
Do góry