reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dzieci - badania profilaktyczne, szczepienia, pielęgnacja

Zgred wiadomo, że wcześniak to zupełnie inna sytuacja niż donoszony bobas, u Ciebie najważniejsze jest żeby wszystko dobrze się rozwijało i żeby mała przybierała na wadze już poza organiżmem mamy, gdzie miała odżywianie przez cały czas :-) Cieszę się, że malutka tak dorze sobie radzi.

reklama
A ja chciałam zapytac o używanie kosmetyków.
Po kąpieli i umyciu dziecka mydełkiem, płynem do kąpieli oszuszamy je i smarujemy oliwką tak? Ale czy na cale ciałko trzeba te oliwke? A puder zawsze pod nową pieluchę a kiedy masci typu bapanthen lub linomag?

A ja chciałam zapytac o używanie kosmetyków.
Po kąpieli i umyciu dziecka mydełkiem, płynem do kąpieli oszuszamy je i smarujemy oliwką tak? Ale czy na cale ciałko trzeba te oliwke? A puder zawsze pod nową pieluchę a kiedy masci typu bapanthen lub linomag?

wiesz u nas położna na szkole pow. że jak będziemy kapać dziecko, to do kapieli mamy dodać kropelkę ( dosłownie) oliwki i to wystarczy, potem już nie trzeba smarować całego ciałka bo od wody przeszło.

hej!Najmniej uczulające kosmetyki,to te,które są najprostsze w swoim składzie.Nam pediatra polecił do kąpieli emulsje Oilatum,bardzo wygodne(nie trzeba pózniej ciałka maluszka oliwić,ani smarować kremem)dość drogie,ale bardzo wydajne i podobno nie uczula. :tak: :tak: :tak:
Wypróbowaliśmy na naszym 2 miesięcznym szkrabiku i jest super.Polecane nawet dzieciom z atopowym zapaleniem skóry.:-) A na podrażnienia i potówki najlepszy krochmal.
Z rumiankiem uwaga,często uczula!

Gaaliyah z ta oliwka do wody to sie zgadza. sama sobie dolewam od czasu do czasu do wanny podczas kąpieli i skora jest wtedy bardzo nawilżona i nie trzeba balsamow

reklama
Do góry